U16: Straffseger i Mora

Efter en intensiv bortamatch mot Mora stod U16 till slut som segrare, dock efter straffar. Anton Casselstål var förgrundsfigur i matchen när han gjorde två mål under ordinarie tid samt satte den avgörande straffen i Brynäs 4–3-seger.

Fredagskvällen betydde bortamatch för Brynäs U16 och man styrde bussen till Dalarna för möte med Mora i Smidjegrav Arena. De nya serieledarna fick även en bra start på matchen och backen Isac Sjögren kunde göra 0–1 elva minuter in på den första perioden. Men det var ett Mora som kämpade hårt hela tiden och kvitteringen satt kort därefter bakom Max Nilsson.

Den andra perioden var bättre från bortalagets sida och Anton Casselstål svarade då för två mål när Brynäs gick ifrån till 1–3 – bland annat genom ett powerplayspel mitt i perioden. Men som sagt så jobbade Mora sig tillbaka gång efter gång och efter att man fick in en reducering så gick det av bara farten. När det sedan återstod en ynka minut av ordinarie tid så kom även en kvitteringspuck efter intensivt jobb från hemmalaget.

Det innebar att lagen fick ta en poäng vardera med sig och kämpa om extrapoängen i övertidsspelet. Där blev det dock mållöst och matchen avgjordes till sist på straffar. Där var Brynäs det bättre laget och Anton Casselstål blev matchvinnare tillsammans med Max Nilsson, som tog två av tre straffar från hemmalaget.

Mora IK – Brynäs IF 3–4 (1–1, 0–2, 2–0, 0–0, 0–1)
Skott: 26–43 (4–13, 8–13, 12–14, 2–2, 0–1)
Utv: 12–8 (2–0, 6–8, 4–0, 0–0, 0–0)