U16: Brynäs nollade Färjestad

U16 tog sin andra seger på lika många dagar när man nollade Färjestad hemma i Gavlerinken. 4–0 blev det till slut efter mål i både powerplay och boxplay och nu är man även serieledare i U16 Elit Västra.

Efter storsegern mot BIK Karlskoga på lördagseftermiddagen var det dags för seriefinal i Gavlerinken på söndagen. Färjestad kom då på besök och det var ett lite decimerat bortalag som kom till spel när föreningens alla lag hade match på samma dag.

Brynäs tog därmed kommandot i matchen och i matchens första powerplay, halvvägs in i perioden, kunde Rasmus Hemström stöta in pucken till 1–0 bakom målvakten Albin Gustafsson. Den andra perioden gick därefter lite sämre från hemmalagets sida, men trots det kunde Oliver Åkelid trycka in 2–0 på pass från Alexander Ljungkrantz efter bara 2.37.

Men efter det målet gick man ner sig rejält och det var svårt för Brynäs med både passningar och spelet överlag, vilket ledde till att tränarna tog timeout när klockan tickat iväg till 12.31. Då tog man sig litegrann i kragen och tre minuter från pausvilan störtade Adam Dahlström fram på en retur och satte 3–0 till hemmalaget.

Det var då en ganska stabil ledning som Brynäs hade när den tredje perioden drog igång, och man släppte aldrig riktigt igenom Färjestad under de sista 20 minuterna, trots de många skott Max Nilsson fick emot sig. Perioden kantades istället av utvisningar och när Brynäs åkte ut för en hakning mitt i perioden så var det inte alls långt borta att gästerna skulle näta.

Men istället för en reduceringspuck så kom det motsatta. Julius Hollinder satte rejäl fart när Färjestad slarvade med pucken och med en fin lyftning kunde han lägga in 4–0 i det numerära underläget. Mer än så hände inte i matchen, trots att lagen drog på sig en utvisning vardera, och Brynäs tog hem matchen med 4–0.

Efter de tre poängen tar nu Brynäs också över ledningen från Färjestad i U16 Elit Västra.

Brynäs IF – Färjestads BK 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)
Skott: 32–30 (9–11, 13–13, 10–6)
Utv: 10–8 (2–2, 2–2, 6–4)