J20: Tung tredjeperiod när Djurgården vann

Det blev en tuff inledning på Top 10-spelet för Brynäs del. Hemma mot Djurgården föll man tungt efter att ha tappat 1–0 till 2–5 i en jobbig tredjeperiod som bortalaget vann med hela 4-1.

Efter en tids uppehåll från matcher drog J20 igång igen med spel när Djurgården kom på besök till Gavlerinken på trettondagsaftonen. SuperElit Top 10 var det då som inleddes och det var Brynäs som tog tag i taktpinnen till en början – detta då Karl Markström styrde in matchens första mål i numerärt överläge.

Denna ledning kunde man sedan hålla rätt länge och det dröjde till och med till den andra periodens sista minut innan gästerna kunde få en syl i vädret hos Samuel Ersson i Brynäskassen. Med 26 sekunder kvar av mittenakten kunde nämligen 02:an Alexander Holtz, till synes enkelt, glida igenom försvaret och kvittera till 1–1 för sitt Djurgården.

Därefter gick det inte alls bra för hemmalaget. Den tredje perioden hann inte ens bli 30 sekunder gammal innan det skulle smälla igen bakom Ersson – och det när 01:an Albin Grewe gjorde 1–2 i en spelvändning efter 19 sekunder. Brynäs kom dock tillbaka snabbt efter den smällen och i en fin kontring satte Alexander Bjurström pucken bakom Daniel Rosengren efter en passning från Marcus Westfält, vilket gav 2–2 på tavlan.

Men hemmalaget fick inte vara glada särskilt länge. Knappa minuten senare gjorde Alexander Holtz sitt andra mål för dagen när han gjorde 2–3 och det kändes som att matchen rann Brynäs alltmer ur händerna i det läget. Och trots att Brynäs fick både en och två chanser att kvittera i powerplay så kom det aldrig något mål. Istället blev även Albin Grewe tvåmålsskytt i matchen när det återstod tre minuter och trettio sekunder.

Brynäs tvingades därefter plocka ut Samuel Ersson i båset för en extra utespelare men trots sex man på banan så ville inte pucken in i Djurgårdens mål. Med tre sekunder kvar kom också 2–5 i den tomma kassen och Djurgården tog med sig de tre poängen från mötet.

Brynäs IF – Djurgårdens IF 2–5 (1–0, 0–1, 1–4)
Skott: 29–30 (7–8, 10–14, 12–8)
Utv: 2–8 (0–4, 2–0, 0–4)