J20: Tre poäng i Skellefteå

J20 revanscherade sig efter lördagens förlust mot Luleå och tog tre starka poäng borta mot Skellefteå. Efter att ha vänt 0–1 och gjort sex raka mål gick man segrande ur Skellefteå Kraft Arena.

Det var en tidig match som väntade för J20 på söndagen. Redan 11.00 släpptes pucken i Skellefteå och det var två revanschsugna lag som sökte seger efter förluster på lördagen. Brynäs fick en riktigt bra chans redan i inledningen, när Skellefteå drog på sig en utvisning, men istället för att ta ledningen så släppte man in 1–0 i det numerära överläget.

Man kom, trots det, tillbaka direkt och genom Karl Markström satt kvitteringen till 1–1 i samma numerära överläge. Efter det trummade Brynäs på rejält och efter två mål från Alexander Bjurström samt ett från Niklas Lindberg var det 1–4 efter den första perioden.

Skellefteå bytte sedan målvakt när den andra perioden drog igång, men det hjälpte inte så mycket. Oliver Nordberg utökade till 1–5 cirka sju minuter in på perioden och några minuter efter det tog Brynäs timeout efter lite slarvigt spel.

Denna blev också lyckosam för knappt två minuter senare kunde Albin Kedbrant göra 1–6 på pass av tidigare målskytten Alexander Bjurström. Den tredje perioden gick sedan mållös och Brynäs kunde inkassera tre starka poäng efter en bra insats i Västerbotten.

Skellefteå AIK – Brynäs IF 1–6 (1–4, 0–2, 0–0)
Skott: 35–25 (12–10, 7–10, 16–5)
Utv: 18–24 (4–6, 10–6, 4–12)