J20: Straffseger mot Södertälje

Både Brynäs och Södertälje var någon gång i förarsätet i lördagsmatchen i Gavlerinkens B-hall, men det var till slut hemmalaget som drog det längsta strået. Efter att ha gått jämnt ut i stort sett hela matchen fick den avgöras på straffar. Där var Brynäs bäst och medan Samuel Ersson var en vägg så passade Adam Hirsch och Oliver Nordberg på att sätta puckarna i nät när det blev 3–2.

Det var i ett rasande tempo lördagens hemmamatch mot Södertälje inleddes och det var redan i den första minuten som det första målet skulle komma. Detta efter att gästerna kommit på spelvändning och den förre Brynäsaren Casper Evertsson spelat fram kedjekamraten Sebastian Frantz till 0–1. Lagen bytte sedan chanser i den första perioden men målet, som kommit efter 40 sekunder, blev det enda på de 20 minuterna.

– Det är ingen bra period av oss, alls, säger lagkapten Adam Hirsch. Inget jättebra första byte där direkt, men vi jobbar oss tillbaka.

För efter den trevande första perioden så tog man sig just tillbaka in i matchen i mittenakten, då när Marcus Westfält kvitterade till 1–1 genom att styra in Niklas Lindbergs backskott, och det var heljämnt inför den tredje perioden.

I pausen klev dock forwarden Marcus Westfält av för att förbereda sig för A-lagets match mot Djurgården och Brynäs tappade ännu en spelare i en redan tunn laguppställning. Det hanterade laget dock bra och när man gick ner på tre kedjor så började det hända grejer.

I ett tidigt powerplay i den tredje perioden kunde Alexander Bjurström sätta 2–1 efter en fin passning från Oliver Nordberg och Brynäs var i förarsätet för första gången i matchen. Men gästerna ville inte vara sämre än så och nästa gång de fick chansen i numerärt överläge gjorde även de mål och det var utjämnat igen.

Lagen fick därmed snällt dela på poängen och en övertidsperiod drog igång. Men trots att Södertälje spelade powerplay några sekunder i början samt i slutet så kom inget avgörande där och det blev straffar som avslut.

Brynäs var först ut i straffläggningen och när Alexander Bjurström stoppades av målvakten Isak Andersson så hade Södertälje guldläge i matchen. Men Samuel Ersson stod fint emot sin första straff och det var 0-0 efter första omgången.

Därefter gjorde Oliver Nordberg mål på sin samtidigt som Ersson räddade ännu en straff och lagkapten Adam Hirsch hade matchboll när han kom ut för att lägga. När han då skickade pucken i nät så var det avgjort och Brynäs tog två poäng från den mycket täta matchen.

– Vi får inte riktigt till vårt spel i den här matchen, men vi krigar oss tillbaka hela tiden, säger Hirsch. Det var en rolig match med mycket känslor och det som avgör är en stark målvaktsinsats från Samuel Ersson.

– Sedan är det starkt att vi lyckas vända på det här. Vi har en bra lagmoral och vi kommer från en stark helg uppe i Norrland, så det är bara att bygga vidare på det för resten av säsongen.

Brynäs IF – Södertälje SK 3–2 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 1–0)
Skott: 21–35 (8–9, 7–12, 4–11, 1–3, 1–0)
Utv: 12–10 (0–2, 2–4, 6–2, 2–2, 0–0)