J20: Målkalas i Jönköping gav tre poäng

J20 kom upp starkt även i onsdagens bortamatch, då man mötte HV 71. Laget vann till slut med 7–5 i Kinnarps Arena efter en nervös tredjeperiod för bägge lagen. Brynäs klättrar nu upp i serieledning efter de tre poängen.

Oliver Nordberg gjorde två av målen borta mot HV 71.

Det var verkligen ett målkalas som hette duga när HV 71 tog emot Brynäs i Kinnarps Arena på onsdagskvällen. Gästerna inledde absolut hetast, framförallt i och med att Albin Kedbrant gjorde 0–1 efter endast 15 sekunders spel i den första perioden. Därefter gled Brynäs på framgångsvågen och när Marcus Westfält och Max Lundén satte var sin kasse var det helt plöstligt 0–3 på tavlan efter mycket kort tid.

HV 71 kom dock smygande tillbaka och gästernas ledning minskade till enbart ett mål inför den andra perioden. Men Brynäs fortsatte att köra för det. Nästan exakt mitt i matchen utökade Samuel Solem till 2–4 och när Oliver Nordberg gjorde 2–5 sex minuter senare kändes det som att laget hade matchen i hamn.

Men det var ett hemmalag som fortsatte kämpa och man verkade alltid så när komma ikapp så fort Brynäs gjorde ett mål. När Oliver Nordberg dock gjorde sitt andra mål för matchen en bit in i den tredje perioden så var det nog inte många som trodde på hemmalaget HV 71. Det blev, trots det, nervigt hos de vitklädda och när HV kom ikapp till 5–6 och Brynäs dessutom åkte på en utvisning så var det jobbigt i bortabåset.

Man lyckades dock reda ut boxplayspelet och när laget sedan själva fick chansen i powerplay så lugnade man ner sig en aning. Och trots att HV också klarade sin utvisning så kunde lagkapten Adam Hirsch sätta 5–7 en blott sekund efter att hemmalaget blivit fulltaliga.

HV 71 försökte sedan med en utplockad målvakt men det hjälpte inte. Brynäs höll ifrån och tog sin andra raka seger på lika många dagar, vilket innebär att man klättrar upp i serieledning i Top 10.

HV 71 – Brynäs IF 5–7 (2–3, 1–2, 2–2)
Skott: 34–29 (8–10, 12–13,)
Utv: 10–14 (2–2, 4–6, 4–6)