J20: Förlust mot Linköping

J20 föll tungt med uddamålet hemma mot Linköping på söndagen. Efter att ha tagit ledningen i den andra perioden tappade man 1–0 till 1–2 i tredje och gick utan poäng från matchen.

Det var en mycket jämn och tuff match som spelades mellan Brynäs och Linköping på söndagsförmiddagen. Så jämn, till och med, att man gick från den första perioden utan några mål och med 16 skott på mål tillsammans. Den andra perioden började också i samma stil, men när strax över halva matchen hade spelats så var det någon som fick nog av att det var mållöst.

Backen Adam Boqvist bestämde sig nämligen redan i egen zon att han skulle göra mål och helt på egen hand tog han sig upp i banan och stänkte in pucken bakom en halvt chockad Linköpingsmålvakt. Detta mål stod sig också perioden ut, trots att bägge lagen skapade chanser framåt.

Men i uppstarten av den tredje perioden så började gästerna pressa på allt mer mot Samuel Ersson i hemmakassen och efter att ha skickat iväg en icingpuck vid tiden 7.43 passade Brynäs på att ta en timeout. Det gick dock inget vidare efter det. När hemmalaget drog på sig en utvisning för slashing så tog det bara 20 sekunder för Linköping att hitta rätt.

Efter att ha spelat runt snabbt i Brynäszonen så kunde bortalaget till slut kvittera på Ersson och 1–1 var ett faktum med strax över tio minuter kvar av ordinarie tid. Och detta jobbade man också vidare på hos de vitklädda. När Brynäs slarvade i egen zon så blev Nikola Pasic helt ren framför kassen och han satte då 1–2 bara två minuter efter kvitteringen.

Brynäs fick därmed jaga febrilt resten av matchen, men trots att man satsade med sex utespelare och dessutom fick ett powerplay med sig så ville det sig inte för laget. Gästerna boxade ut och försvarade sig starkt när man höll ifrån ända in i slutet och de tre poängen gick till Linköping denna gång.

Brynäs IF – Linköping HC 1–2 (0–0, 1–0, 0–2)
Skott: 27–24 (6–10, 14–6, 7–8)
Utv: 6–10 (2–4, 2–4, 2–2)