J20: En poäng mot Färjestad

J20 tog en poäng mot Färjestad på torsdagskvällen efter ett avgörande i sudden death. Hemmalaget avgjorde matchen efter 56 sekunders spel och matchen slutade därmed 4–3. I och med poängen plockade Brynäs med sig sju av nio från bortaturnén.

Efter två raka trepoängare, mot Växjö och HV 71, på bortaturnén tog sig J20 an Färjestad i Karlstad på torsdagskvällen. Där fick man en tuff start när hemmalaget tog ledningen bara en minut in på matchen. Gästerna fick därför jaga direkt i Löfbergs Arena och man fick kontakt när Albin Kedbrant snappade upp pucken framför målet och kvitterade till 1–1.

Färjestad tog dock tillbaka ledningen kort därefter och när också 3–1 kom mitt i den andra perioden så var det jobbigt för gästerna. Laget tog timeout två minuter senare för att försöka styra upp sitt spel och knappt fem minuter efter det så fick man se resultat. Backen Lucas Gustavsson reducerade då till 3–2, när han sågade sig igenom den offensiva zonen, och man fick ny luft under vingarna.

När den tredje perioden sedan hade blivit åtta minuter gammal så slog Samuel Solem till och Brynäs hade hämtat ikapp till 3–3. Efter en mållös avslutning fick lagen dela på poängen och matchen gick till sudden death. Där tog det bara 56 sekunder innan hemmalagets Carl Berglund avgjorde och Brynäs tog med sig en poäng från mötet.

Totalt på de tre matcherna plockade Brynäs sju av nio poäng och behåller serieledningen i Top 10.

Färjestad BK – Brynäs IF 4–3 (2–1, 1–1, 0–1, 1–0)
Skott: 42–22 (14–9, 18–5, 9–8, 1–0)
Utv: 4–12 (0–2, 2–6, 2–4, 0–0)