J20: En poäng i Luleå

J20 plockade med sig en poäng från Luleå efter en mycket målsnål match. Norrbottningarna avgjorde på straffar när matchen slutade 2–1.

J20 drog iväg på bortaturné i helgen och första stoppet var Coop Norrbotten Arenas B-hall i Luleå. Där ställdes man mot ett starkt hemmalag som tagit poäng i bägge sina inledande matcher i Top 10. Det blev dock en målsnål match lagen emellan och matchens första kasse svarade Luelå för i den första perioden.

Därefter följde en rätt händelselös andraperiod där lagen avlossade åtta skott vardera, men målen uteblev. Brynäs var därmed pressade när den tredje perioden drog igång och man jagade febrilt efter en kvittering. Denna kom också till slut, när lagkapten Adam Hirsch satte pucken efter tio minuters spel.

När det sedan återstod knappa fyra minuter så passade bortalaget på att ta sin timeout efter en sekvens av oorganiserat spel. Man klarade därefter av att hålla spelet matchtiden ut och lagen fick dela på poängen i en tät match.

Övertidsperioden blev sedan också mållös och straffar avgjorde mötet. Där drog Luleå det längsta strået när man var vassare i straffskyttet och Brynäs fick med sig en poäng från bortamatchen.

På söndagen är det möte med Skellefteå som gäller och matchen startar 11.00.

Luleå HF – Brynäs IF 2–1 (1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 1–0)
Skott: 29–26 (7–10, 8–8, 9–7, 4–1, 1–0)
Utv: 4–4 (0–0, 4–4, 0–0, 0–0, 0–0)