J18: Uddamålsförlust mot Rögle

Efter en jobbig förstaperiod hade J18 svårt att riktigt hämta ikapp hemma mot Rögle. 4–5 blev slutresultatet när bortalaget stod emot Brynäspressen i slutminuterna.

Abbe Broberg gjorde två av Brynäsmålen mot Rögle.

Det blev en tuff hemmamatch för Brynäs på söndagen. Rögle, som på lördagen nollade Leksand, inledde starkt och tog ledningen när matchen inte ens var tre minuter gammal. Brynäs kom förvisso igen genom ett vackert mål från Abbe Broberg, men den första perioden gick helt och hållet till gästande Rögle när man gick ifrån till 1–3 på kort tid.

När Brynäs sedan drog på sig en sen utvisning i den första perioden fick man inleda den andra med att spela boxplay, och där var Rögle återigen vassa när man satte 1–4 på Albin Mörck. Hemmalaget tog sedan två raka utvisningar för sex spelare på banan och när de boxplayspelen var avklarade samarbetade Victor Söderström och Abbe Broberg riktigt bra när den sistnämde prickade in 2–4 i ett flygande anfall.

Men bortalaget tog åter kommandot i matchen och 2–5 kom inte ens två minuter efter Brobergs mål. Då fick dock Simon Appelquist fart under rören och bara nio sekunder efter gästernas femte mål gjorde forwarden 3–5 på målvakten Calle Clang.

Brynäs jobbade sedan på bra i den tredje perioden och när Emil Lindgren satte 4–5 med sju minuter kvar att spela levde hoppet på nytt för laget. Men trots en sjätte utespelare och press mot bortakassen så ville inte pucken in. Rögle kunde istället hålla ifrån och ta med sig alla poäng från matchen, som slutade just 4–5.

Brynäs IF – Rögle BK 4–5 (1–3, 2–2, 1–0)
Skott: 29–25 (5–10, 14–11, 10–4)
Utv: 12–10 (4–0, 6–8, 2–2)