J18: Tre poäng efter svängig match

J18 lyckades till slut ta hem alla tre poäng från mötet med gästerna Troja/Ljungby. Efter en svängig match där bägge lagen var i ledningen någon gång så blev det till slut 5–3 till Brynäs fördel.

Det var berg-och-dalbana så det hette duga när Brynäs tog emot smålänningarna Troja/Ljungby i B-hallen på lördagen. Hemmalaget inledde med att ta ledningen redan minuten in på matchen, när Emil Lindgren hittade nätmaskorna, men efter det gick det upp och ner i vågor.

Troja/Ljungby både kvitterade och tog ledningen inom loppet av en minut i uppstarten av den andra perioden och det blev helt plötsligt jobbigt för hemmalaget. Men som tur var fick man chansen att spela powerplay kort därefter och då passade Simon Appelquist på att kvittera till 2–2 i det numerära överläget.

Gästerna tog sedan ledningen ännu en gång och samma sak upprepades igen. Brynäs fick powerplay och Jesper Eriksson dunkade in kvitteringen till 3–3 med nio minuter kvar av den andra perioden. Men när sedan U16-spelarna Alexander Ljungkrantz och Anton Casselstål samarbetade långt in på den tredje perioden så var Brynäs tillbaka i förarsätet igen för första gången sedan den första perioden och 4–3 stod det på tavlan.

Denna gång släppte Brynäs inte ifrån sig ledningen, men när slutminuterna rullade in fick man det tufft när man drog på sig två utvisningar på kort tid och ett tre-mot-fem-spel väntade. Brynäs skötte dock det utmärkt och när det återstod 40 sekunder kunde Simon Appelquist göra sitt andra mål för matchen när han skickade in 5–3 i den tomma kassen.

Brynäs tog därmed tre poäng och klättrar lite i tabellen efter två spelade matcher. På söndagen tar man emot Rögle i A-hallen.

Brynäs IF – IF Troja/Ljungby 5–3 (1–0, 2–3, 2–0)
Skott: 26–25 (9–7, 7–8, 10–10)
Utv: 10–28 (2–2, 2–6, 6–20)