U16: Serieseger efter målfest i Karlskoga

Brynäs kan, efter dagens seger, titulera sig seriesegrare i U16 Elit Västra. Man vinner serien med 79 poäng, 200+ i målskillnad och med 25 vunna matcher av 28 spelade. Den 25:e segern efter 9–2 borta mot BIK Karlskoga.

U16 är de enda inom elithockeyn som spelar samma serie från september till februari och på lördagseftermiddagen var det dags för den 28:e och sista matchen för Brynäs. BIK Karlskoga stod för motståndet i Nobelhallen och efter att ha blivit stärkta av fredagens seger mot Färjestad så var det ett taggat Brynäs som kom till spel.

Det gick också relativt snabbt innan det första målet skulle falla. Detta kom redan tre minuter in på matchen när William Eriksson prickade nätmaskorna efter en passning från Adam Dahlström. Laget fortsatte sedan på samma väg och efter att Anton Casselstål och Tim Alverhag även de satt var sin puck i mål så var det 0–3 på tavlan inför den andra perioden.

Där gjorde sedan Melvin Yng 0–4 innan hemmalaget till slut fick komma emellan. När matchen var exakt halvvägs in så kom reduceringen till 1–4 på målvakten Max Nilsson, som alltså inte fick hålla nollan. Men Brynäs la inte av på tempot för det och bara 20 sekunder senare kunde Hugo Sjölander sudda ut hemmaglädjen när han gjorde 1–5.

Melvin Yng blev därefter tvåmålsskytt i matchen med sitt 1–6 och med 1–7 avrundade Gustav Zetterquist den andra perioden. Det hann sedan gå rätt lång tid in i den tredje perioden innan någonting skulle hända. Då var det dock BIK som åter tog sig in i målprotokollet med en reducering till 2–7.

Gästerna utnyttjade sedan sin timeout när det var sju minuter kvar för att rycka upp sig och hålla fokus trots den stora ledningen, och efter timeouten kom det fler mål på tavlan. Max Grundel gjorde först 2–8 efter 15.18 och med en minut och 50 sekunder kvar av matchtiden fastställde Rasmus Hemström slutresultatet 2–9 med sitt elfte mål för säsongen.

Brynäs vinner nu alltså U16 Elit Västra och efter 28 spelade matcher landar man på 79 poäng, 251-51 i målskillnad och med endast en enda förlust under ordinarie tid.

BIK Karlskoga – Brynäs IF 2–9 (0–3, 1–4, 1–2)
Skott: 25–44 (7–12, 7–19, 11–13)
Utv: 2–10 (2–8, 0–0, 0–2)