J20: Uddamålsförlust mot Färjestad

J20 förlorade hemma mot Färjestad efter en match där alla mål kom i den första perioden. 1–2 blev det på tavlan sedan hemmalaget tappat sin tidiga ledning. Inlånade målvakten Tobias Forsgren jobbade sig dock svettig mellan stolparna och förhindrade många baklängesmål när Samuel Ersson var upplånad i A-laget.

Det var dags för match snabbt igen efter att Brynäs kommit hem från sin bortaresa till Västmanland. Fredagskvällens seger mot Västerås följdes upp med hemmamatch mot Färjestad på lördagseftermiddagen. 13.00 släpptes pucken i B-hallen och det märktes att Brynäs hade en resa och match i kroppen sedan dagen innan.

Ett utvilat Färjestad pressade nämligen på en hel del och inlånade målvakten Tobias Forsgren fick jobba hårt mellan stolparna. Brynäs var dock först att hitta nätmaskorna i matchen och i ett flygande anfall kunde Alexander Bjurström pricka in 1–0 snyggt framspelad av Samuel Asklöf och Marcus Westfält.

Men efter det syntes det att hemmalaget hade spelat match nyligen. Färjestad tog över spelet mer och mer och på kort tid var det 1–2 på resultattavlan. När spelet sedan fortsatte på samma sätt i den andra perioden tog Brynäs timeout och försökte samla sig. Man lyckades då hålla ifrån och komma till några anfall själva, men målen uteblev – åt bägge hållen.

Så såg det också ut spelmässigt i den tredje perioden och trots att Brynäs pressade och pressade mot gästernas kasse så ville pucken inte in. Detta trots att man fick flera chanser i numerärt överläge. Färjestad kunde istället hålla ifrån och man plockade med sig samtliga poäng från matchen.

– Det kändes som att det var just att vi spelade igår som var problemet, säger tränare Henrik Orevik. De var mycket bättre än oss i princip hela matchen.

– När vi spelade borta mot dem så hittade vi vägar att få oavgjort, men vi var längre ifrån idag. Det känns som att matchen mot Västerås satt kvar i kroppen på oss.

Brynäs IF – Färjestad BK 1–2 (1–2, 0–0, 0–0)
Skott: 20–31 (5–9, 4–16, 11–6)
Utv: 10–12 (2–4, 6–2, 2–6)