J20: Ny seger mot HV71

J20 tog sin andra seger mot HV71 i Top 10 när lagen möttes i Gävle. 4–1 blev det till slut efter att Brynäs bland annat gjort mål i boxplay.

Lördagen bjöd traditionsenligt på juniorhockey när Brynäs och HV71 drabbade samman i Top 10. När lagen möttes i Jönköping blev det målrikt som bara den då Brynäs gick segrande med 7–5 men i returmötet i Gavlerinkens B-hall så blev det inte riktigt så stora siffror.

Den första perioden gick nämligen helt mållös, trots att bägge lagen fick chanser i powerplay, och det blev istället den andra perioden som blev högintressant. Brynäs tog då ledningen genom Oliver Nordberg och man hade sedan ett riktigt bra läge att utöka ledningen när man fick spela fem-mot-tre bara minuten senare.

Men istället så klarade HV71 av sina utvisningar och bara nio sekunder efter att man blivit fulltaliga så kom kvitteringen till 1–1 på Samuel Ersson. Men Brynäs deppade inte ihop för det och direkt efter den efterföljande tekningen så passade upplånade forwarden Abbe Broberg på att göra 2–1 efter fem (!) sekunder.

När sedan Brynäs satt utvisasde för en crosschecking så kände nog HV71 att de skulle få chansen att kvittera på nytt – men icke. Istället passade Adam Hirsch och Isac Sjöman på att samarbeta och den sistnämnde kunde göra 3–1 knappt en minut in på det numerära underläget, något som nog kom som en chock för gästerna.

Hemmalaget hade alltså en rätt stabil ledning inför den tredje perioden och när åtta minuter hade passerat så kom också 4–1 när David Ojamäe hittade nätmaskorna bakom Victor Östman i HV-kassen. Gästerna kom heller aldrig tillbaka in i matchen och Brynäs kunde plocka hem sin sjätte seger i Top 10-spelet.

Brynäs IF – HV71 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)
Skott: 21–27 (11–7, 6–11, 4–9)
Utv: 6–16 (2–6, 2–6, 2–4)