J20: Asklöf straffade Södertälje

Det blev en målrik historia när Södertälje och Brynäs möttes i Scaniarinken på söndagen. 4–4 stod det efter full tid och det blev till slut straffar som fick avgöra, precis som när lagen möttes i Gävle. Där var Brynäs vassast och fick med sig två poäng efter att Samuel Asklöf gjort det enda målet.

J20 fick en riktig pangstart borta mot Södertälje på söndagseftermiddagen. Redan efter 54 sekunder hittade Samuel Asklöf målet på pass av Samuel Solem och Pontus Edman och efter den vassa inledningen fortsatte man på samma väg. Asklöf passade på att sätta sitt andra för matchen bara sex minuter senare, i powerplay, och laget hade ett järngrepp om matchen direkt.

När lagkapten Adam Hirsch sedan utökade till 0–3 i fem-mot-tre så kändes det verkligen som att serieledarna skulle gå från matchen med tre poäng. Södertälje hade dock andra planer och i två skilda numerära överlägen i den andra perioden kröp man upp till 2–3, vilket gjorde att bortalaget tog timeout.

Strax efter timeouten drog Södertälje på sig nya utvisningar och när Oliver Nordberg då gjorde 2–4 i powerplay så blev stämningen bättre i bortabåset. Men släkten är värst, som man brukar säga. Tidigare Brynässpelaren Casper Evertsson både reducerade och kvitterade matchen inom loppet av fem spelminuter och det var 4–4 tidigt i den tredje perioden.

Bägge lagen fick sedan flera chanser i nya powerplay i matchens avslutande tio minuter, men då stod målvakterna pall mellan sina stolpar. Matchen gick därefter genom en mållös förlängning och fick avgöras på straffar, precis som när lagen möttes i Gävle.

Brynäs och Samuel Asklöf inledde då straffläggningen med att sätta pucken i nät och när samtliga andra missade så blev han matchhjälte när han gjorde hattrick i och med två mål under ordinarie tid och ett straffmål.

Södertälje SK – Brynäs IF 4–5 (0–3, 3–1, 1–0, 0–0, 0–1)
Skott: 44–44 (8–21, 21–11, 13–9, 2–2, 0–1)
Utv: 20–16 (10–0, 4–10, 2–6, 2–0, 2–0)