J18: Tungt tapp mot Rögle

En mardrömslik andraperiod förstörde det roliga för J18 i Ängelholm. Efter att Rögle då hämtat upp 0–2 till 4–2 så kunde Brynäs aldrig komma tillbaka in i matchen. Det blev till slut 5–3 efter att Brynäs reducerat i matchens sista minut.

Det var en tidig match som gällde när Rögle och Brynäs drabbade samman i Lindab Arena på söndagen. Efter att ha fallit tungt mot tabelljumbon på lördagen var det ett revanschsuget Brynäs som äntrade isen 11.00, och man fick en rikigt bra start på matchen.

Rögle drog nämligen på sig en utvisning redan efter 52 sekunder och i det powerplayspelet kunde Gabriel Deutsch göra 0–1 på pass av Oskar Kvist. Laget fortsatte sedan att spela bra och Abbe Broberg kunde utöka till 0–2 15 minuter senare.

Men sedan kom den. Den mardrömslika andraperioden. Där tog Rögle över totalt och efter 15–5 i skottövertag så hade man också gjort fyra mål på Adam Matsson, vilket gjorde att det stod 4–2 inför den tredje perioden. Där åkte sedan Brynäs på matchstraff efter 39 sekunder och man fick svårt att skapa sig några offensiva lägen.

Man klarade förvisso av femman samt en utvisning för för många spelare på banan, men med nio minuter kvar av matchtiden satte Rögle 5–2, vilket kändes som spiken i kistan. Brynäs Alexander Ljungkrantz kunde reducera till 5–3 med 59 sekunder kvar av matchtiden, men det räckte inte hela vägen för laget i matchen och Rögle tog med sig alla poäng.

Rögle BK – Brynäs IF 5–3 (0–2, 4–0, 1–1)
Skott: 33–18 (5–7, 15–5, 13–6)
Utv: 4–29 (2–0, 0–2, 2–27)