J18: Tungt tapp i Jönköping

J18 tappade ledning till förlust borta mot HV71 på söndagen. 0–2 blev till 4–3 efter att HV71 tagit över i matchens andra halva. Oliver Lööf stod för två av målen medan Simon Appelquist gjorde det tredje.

Oliver Lööf gjorde två av målen mot HV71, men det räckte inte för Brynäs denna gång.

Efter förlusten mot Frölunda så var Brynäs rejält revanschsugna när man klev ut på planen i Jönköping på söndagen. Man hade det dock tufft i truppen och med endast tre fulla femmor fick man det jobbigt i matchens andra halva mot HV71.

Starten var dock utmärkt från bortalaget och när den första perioden hade blivit 14 minuter gammal så kunde Simon Appelquist ge Brynäs ledningen med 1–0 efter en framspelning från Sebastian Sundlöv. Och när Oliver Lööf sedan satte 0–2 mitt i matchen så kändes det som att gästerna skulle ha en lite bättre match denna gång.

Men så var inte fallet. HV71 kom tillbaka och reducerade omgående – det gick endast 14 sekunder mellan målen – och när man sedan kvitterade i den andra periodens slutminut så blev det jobbigare för de vitklädda.  I den tredje perioden tog sedan hemmalaget över mer och mer och när 3–2 satt efter tre och en halv minut så var vändningen fullbordad.

Brynäs tog sedan en timeout när HV gjorde 4–2 med åtta och en halv minut kvar av matchtiden och man fick börja kämpa sig tillbaka. Men trots att Oliver Lööf tog laget närmare med sitt 4–3 så gick det inte hela vägen för dem denna gång. HV71 höll ifrån och lyckades besegra Brynäs i Kinnarps Arena.

HV71 – Brynäs IF 4–3 (0–1, 2–1, 2–1)
Skott: 35–24 (8–5, 13–12, 14–7)
Utv: 12–20 (2–14, 8–6, 2–0)