J18: Tre viktiga poäng mot BIK Karlskoga

J18 knep tre sköna och viktiga poäng i onsdagens bortamatch mot BIK Karlskoga. En tidig ledningspuck från Oskar Kvist banade, med sitt ledningsmål, väg för segern som till slut skrevs till 3–1 – efter två mål från upplånade U16-spelare.

Det börjar dra ihop sig i Allsvenskan Södra och med endast tre matcher kvar äntrade Brynäs isen i Nobelhallen för ett möte med BIK Karlskoga. 6–2 blev det när lagen möttes i Gavlerinken och i returmötet så skulle de siffrorna halveras. Men det gick i samma regi.

Brynäs inledde med att ta ledningen tidigt, denna gång genom Oskar Kvist, och BIK kom sedan tillbaka med en kvittering en stund senare. Det tog dock längre tid mellan målen när man spelade i Karlskoga och kvitteringen kom inte förrän man var halvvägs in i matchen, vilket också gav likaläge inför den tredje perioden.

Där var dock bortalaget mest på hugget och med blotta fem minuter kvar att spela av ordinarie tid så kunde U16-lånet tillika backen Edwin Färnstrand sätta 1–2 på William Kias i hemmakassen. Brynäs spelade sedan intensivt på det målet och tvingade de blåklädda till en timeout när det återstod en minut.

I det läget plockade även BIK ut målvakten för en sjätte utespelare, varpå nästa U16-spelare klev fram. Denna gång var det Adam Dahlströms tur, som på pass av Victor Söderström kunde sätta 1–3 i den tomma kassen.

Brynäs höll sedan ihop i slutsekunderna och bärgade en stark seger på bortaplan. Man avslutar nu serien med att ta emot Linköping och Örebro på hemmaplan i helgen.

BIK Karlskoga – Brynäs IF 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)
Skott: 27–34 (6–9, 8–11, 13–14)
Utv: 4–8 (2–2, 2–4, 0–2)