U16: Seger mot Örebro – till slut: "Bra upphämtning av oss"

Det satt långt inne, men U16 tog sig i kragen och besegrade Örebro med 8–5 efter att man både haft ledningen och tappat den under matchens gång. Rasmus Westerberg var hetast i Brynäs med tre mål och två assist.

U16 fick en bra start hemma mot Örebro i veckans andra av tre matcher i serien. Och på grund av en lite trög inledning mellan lagen, där det kom flertalet utvisningar, dröjde målen ett tag. Men så till slut hittade Linus Lindblom nätmaskorna efter att ha krigat sig förbi sin försvarare från strax innanför blålinjen och det var 1–0 till Brynäs efter 14.14.

När sedan laget fick sin första chans i powerplay så small det igen, detta efter att Rasmus Westerberg styrt in Viktor Davidsons backskott och det var 2–0 på tavlan efter en spelad period. När sedan Westerberg skickade in sitt andra mål för matchen sju minuter in på den andra perioden så kom det en timeout från gästande Örebro.

Efter det avbrottet började också de vitklädda att spela upp sig, samtidigt som Brynäs kom in i en svacka, och på kort tid hade 3–0 blivit 3–2 efter bland annat ett powerplaymål från gästerna. Då tog även Brynäs timeout och den gav resultat direkt. Bara 23 sekunder senare kunde nämligen Joel Holmli kliva in och göra 4–2 och det kändes som att hemmalaget fick lite andrum.

Men det andrummet varade inte särskilt länge. Örebro klev även fram och gjorde 4–3 innan den andra perioden var över och det var en tung period i matchen för hemmaspelande Brynäs. När sedan 4–4 och 4–5 kom i den tredje perioden så kändes man helt överkörda av sina motståndare.

– Jag vet faktiskt inte vad som händer där, det var en rejäl skillnad mot första perioden. Vi ger dem massvis med lägen och låter dem åka lite hur de vill, säger lagkapten Felix Söderblom.

Man gav dock aldrig någonsin upp i Brynäslägret denna dag och efter febrilt kämpade kunde Rasmus Westerberg göra hattrick när han skickade in 5–5 på pass av Kid Andersson – och man kändes med i matchen igen. Två minuter senare gjorde lagkapten Felix Söderblom 6–5 och glädjen var enorm i hemmabåset.

– Det målet var jävligt skönt att sätta, verkligen, kommenterar Söderblom ledningsmålet.

Detta verkade suga musten ur gästande Örebro och detta gjorde att Arvid Sundin kunde sätta 7–5 cirka en och en halv minut efter Söderbloms ledningsmål. Bortalaget tvingades då plocka ut målvakten i slutet och då kunde Joel Holmli definitivt punktera matchen när han skickade in 8–5 i den tomma kassen.

– Det här var en jävligt skön vinst. En riktigt bra upphämtning av oss i sista perioden, så det är riktigt skönt att vinna det här, säger lagkapten Felix Söderblom.

Brynäs har nu en match kvar denna vecka, då man möter Mora på bortaplan på söndagen. 12.00 börjar den i Jalas Arena.