J18: Tufft borta mot Mora

J18 fick det tufft i torsdagens bortamatch mot Mora. Seriens näst sista match slutade i förlust efter att hemmalaget bland annat gjort mål i fem-mot-tre när resultatet skrevs till 4–2.

Alexander Ljungkrantz och Oskar Kvist gjorde Brynäs mål på torsdagskvällen.

Med två matcher kvar i J18 Elit Västra, bägge denna vecka, styrde Brynäs bussen mot Jalas Arena i Mora för den första av dem på torsdagskvällen. Där var det dock aningen tufft till en början och hemmalaget började med att ta ledningen med 1–0 när klockan stod på 12.54 i den första perioden. Men Brynäs jobbade sig tillbaka och i numerärt överläge kunde Alexander Ljungkrantz kvittera till 1–1 knappt fem minuter senare.

I den andra perioden såg det sedan ungefär likadant ut mellan lagen och det var jämnt ute på isen, men så klev tidigare Brynässpelaren Adam Melkersson fram och gjorde 2–1, vilket startade en positiv trend för hemmalaget Mora. Brynäs drog nämligen på sig två utvisningar kort därefter och i spel fem-mot-tre satt också 3–1 på bortamålvakten Albin Mörck, vilket även var resultatet efter två perioder.

Tredje perioden gick därefter lite i stå för Brynäs, trots att Oskar Kvist fick in 3–2 efter sju minuter, och när Mora så gjorde 4–2 bara ett par minuter senare kändes det som att ingenting riktigt ville funka för laget. Trots att man sköt och sköt så var målvakten omutbar och inga fler puckar skulle slinka förbi i torsdagens match, som slutade just 4–2.

Brynäs har nu en match kvar att spela i Elit Västra och den spelas hemma i Gavlerinken på söndag när Borlänge kommer på besök. 14.00 är det matchstart.

Mora IK – Brynäs IF 4–2 (1–1, 2–0, 1–0)
Skott: 22–34 (9–12, 11–7, 2–15)
Utv: 4–16 (2–0, 0–16, 2–0)