J18: Straffseger mot Timrå

Det krävdes straffar för att skilja Brynäs och Timrå åt när man drabbade samman inför höstens J18-serier. I en tight match höll Timrå ledningen länge, men en utplockad målvakt gjorde att Brynäs kunde kvittera till 1–1 och sedan vinna med 2–1 under straffläggningen.

Alexander Ljungkrantz såg till att matchen mot Timrå gick till förlängning.

Efter att J20 nollat Timrå på eftermiddagen var det sedan J18-lagens tur att inta isen för ett möte. Där var det dock lite knackigare i spelet från hemmalagets sida och Timrå hade mycket puck i den första perioden. Inga mål skulle dock falla, vare sig på Brynäs Adam Matsson eller Timrås Max Nilsson – som ju spelade U16 i Brynäs så sent som i våras.

Men när den andra perioden sedan drog igång så gick det snabbt. Timrå växlade upp direkt och perioden hann inte ens bli en minut gammal innan Matsson fick kapitulera i Brynäskassen och 0–1 var ett faktum. Detta resultat stod sig sedan länge, trots att Brynäs verkligen skapade chanser att göra mål.

Det skulle dock inte bli riktigt så enkelt för Timrå i Gavlerinken. Mot slutet av matchtiden åkte flera spelare på utvisningar i varje lag och det blev fyra-mot-fyra med bara någon minut kvar att spela. Då plockade Brynäs ut målvakten i båset och satsade på numerärt överläge – vilket gynnade sig.

Alexander Ljungkrantz, som hade hittat upp på backplats, drog till med ett skott och lite turligt så studsade pucken in i målet till en kvittering. Matchen gick därefter genom en mållös förlängning och det blev straffar som fick avgöra mötet.

Där var Brynäs vassast och efter att ha satt två av tre straffar medan Timrå endast gjorde mål på en så gick man segrande ur säsongens första träningsmatch.

Brynäs IF – Timrå IK 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0)
Skott: 24–42 (8–11, 7–17, 7–9, 2–5)
Utv: 12–14 (2–0, 2–4, 6–10, 2–0)

0–1 (20.43) Wille Strandh (Emil Sjödin, Martin Alpe)
1–1 (59.23) Alexander Ljungkrantz
2–1 (STR) Oskar Kvist