J18: Storseger mot MODO

J18 hade det lätt när man drabbade samman med MODO i B-hallen på söndagen. 3–1 efter den första perioden blev till slut 8–2 när slutsignalen gick. Jesper Eriksson och Rasmus Hemström gjorde två mål vardera i storsegern.

Samtidigt som J20-lagen spelade träningsmatch i A-hallen så passade J18-lagen på att göra samma sak, fast i B-hallen. Matchen, som började en kvart efter J20, gick i ett högt tempo och Brynäs tog kommandot direkt. Jesper Eriksson inledde målskyttet redan efter 5.40 och sedan rullade det på för hemmalaget. Lagkapten Victor Barrögård utökade till 2–0 och när sedan Tim Alverhag satte 3–0 kändes det lite väl enkelt för Brynäs.

– Jag tycker att vi börjar rätt dåligt men sedan kommer vi in i matchen och kör egentigen över dem till slut, säger Jesper Eriksson, som gjorde två mål och ett assist.

MODO kom förvisso tillbaka och reducerade i slutet av den första perioden, men det var Brynäs match från början till slut. Den andra perioden vann hemmalaget med 4–0 efter en skottstatistik på 24–7 och där inledde Alexander Ljungkrantz målskyttet när han gjorde 4–1. Rasmus Hemström och Jesper Eriksson blev sedan tvåmålsskyttar när resultatet drog iväg till 7–1.

Den tredje perioden spelade man sedan så gott som av och den slutade 1–1 efter att MODO reducerat igen och Max Grundel fastställt slutresultatet 8–2. Nästa match spelar J18 redan på måndagen då Skellefteå kommer på besök.

– Det är jätteskönt att få en sådan här vinst när säsongen har börjat lite knackigt, säger Jesper Eriksson.

– Spelar vi som vi gjorde idag när vi möter Skellefteå så tror jag att vi kommer vinna. Det viktiga är att vi ger hundra procent i den matchen också och inte slappnar av.

Brynäs IF – MODO Hockey 8–2 (3–1, 4–0, 1–1)
Skott: 53–30 (14–12, 24–7, 15–11)
Utv: 6–4 (2–0, 2–2, 2–2)

1–0 (5.40) Jesper Eriksson (Alexander Ljungkrantz, Victor Barrögård)
2–0 (7.22) Victor Barrögård (Isac Sjögren)
3–0 (15.36) Tim Alverhag (Axel Westlund)
3–1 (19.45) Milton Eriksson
4–1 (22.59) Alexander Ljungkrantz (Jesper Eriksson)
5–1 (29.27) Rasmus Hemström (Linus Åkerson)