J18: Stabil seger mot Skellefteå

J18 med Adam Matsson i målet nollade Skellefteå på måndagseftermiddagen. 2–0 blev det på tavlan efter att Hugo Sjölander och Linus Åkerson satt var sin kasse.

Linus Åkerson gjorde ett av målen mot Skellefteå.

Efter söndagens storseger mot MODO var det på måndagen dags för J18 att, traditionsenligt, även ta emot Skellefteå på försäsongen. I B-hallen drabbade lagen samman medan J20-lagen gjorde upp i A-hallen med en kvarts tidigare starttid.

I kalla B-hallen var det ett starkt Brynäs som klev ut på isen. Självförtroendet satt i från 8–2 mot MODO och även fast det blev mindre siffror mot Skellefteå så hade man ändå koll på spelet. Den första perioden gick dock mållös väldigt länge och 1–0 kom inte förrän klockan nästan tickat upp till 16 minuter. Då stod Hugo Sjölander bra placerad och prickade in pucken på pass från Axel Westlund.

Matchens andra, och sista, mål gjorde sedan Linus Åkerson 4.32 in på den andra perioden och Brynäs hade matchen så gott som där man ville. Skellefteå försökte och försökte med skott efter skott mot Adam Matsson, men målvakten vägrade släppa pucken förbi sig.

Det blev dock aningen svettigt mot slutet för Matsson och försvararna, för när Skellefteå plockade ut målvakten så fick man till slut press mot kassen, men pucken ville fortsatt inte in. Matsson spikade nämligen igen och höll nollan i mathcne.

– Det känns riktigt bra, det var länge sedan jag fick hålla nollan faktiskt, säger Adam Matsson.

– Jag tycker att vi hade övertaget i stort sett hela matchen, så det blev inte så jättemånga skott egentligen. Vi var det ledande laget i matchen och det var en stabil seger.

Nästa match spelar J18 mot AIK på lördagseftermiddagen.

– Vi har lite dålig koll på dem, men det ska bli roligt att prova på att spela mot och tampas med dem, avslutar Matsson.

Brynäs IF – Skellefteå AIK 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)
Skott: 34–28 (13–8, 15–6, 6–14)
Utv: 4–6 (2–4, 0–2, 2–0)

1–0 (15.50) Hugo Sjölander (Axel Westlund)
2–0 (24.32) Linus Åkerson (Alexander Ljungkrantz)