U16: Tredje raka segern

U16 fortsätter att gå som tåget i sina matcher. På söndagen vände man underläge med 3–1 till seger 11–3 borta mot Örebro. Alexander Ljungkrantz, Hampus Engman, Hugo Sjölander samt lagkapten Edwin Färnstrand svarade alla för två mål vardera i storsegern.

Efter två målrika matcher mot Leksand och Forshaga tog sig U16 an Örebro på bortaplan på söndagseftermiddagen och man fick en fin start på även den matchen. Redan 1.19 in i första perioden kunde nämligen Alexander Ljungkrantz ge sitt lag ledningen med 0–1. Men där slutade det roliga för Brynäs – i alla fall i den första perioden. Örebro vände nämligen på resultatet och hemmalaget hade 3–1 inför mittenakten.

Men där växlade Brynäs upp och kom tillbaka till sitt vanliga jag. Det tog endast fyra och en halv minut, sedan hade Brynäs kvitterat. Och bägge målen genom forwarden Hampus Engman, som gjorde både 3–2 och 3–3 i början av perioden. Därefter var det Brynäs för hela slanten. Lagkapten Edwin Färnstrand gav först laget ledningen med 3–4 och sedan fyllde Simon Hedlund, Hugo Sjölander, Anton Casselstål och William Eriksson i med var sitt mål – vilket gav 3–8 efter 40 minuter.

Helt nöjda var man dock inte i bortalaget och tio minuter in i tredje perioden kunde matchens första målskytt, Alexander Ljungkrantz, göra ännu ett när han blev framspelad av Anton Casselstål. Brynäs passade sedan på att göra två mål till, bara för att, genom Edwin Färnstrand och Hugo Sjölander. Detta gav till slut en seger med 11–3 för Brynäs och man har en målskillnad på 39–4 efter tre spelade matcher.

Örebro HK – Brynäs IF 3–11 (3–1, 0–7, 0–3)
Skott: 17–38 (9–13, 2–14, 6–11)
Utv: 12–10 (2–8, 8–0, 2–2)

0–1 (1.19) Alexander Ljungkrantz SH1
1–1 (13.14) Olle Bodin (Milton Oscarsson) PP1
2–1 (14.06) Milton Oscarsson (Olle Bodin, Hugo Throsandher)
3–1 (15.23) Olle Bodin (Joel Lind)
3–2 (21.58) Hampus Engman PP1