U16: Ny storseger

Brynäs tog den fjärde raka segern, och den fjärde raka storvinsten, på bortaplan ikväll mot Västerås när man vann med hela 16-0.

Bortalaget satte press direkt på Västerås och Simon Hedlund inledde målskyttet i den första perioden efter cirka två spelade minuter när han rundade målburen och enkelt kunde lägga in pucken. Sedan fick Brynäs chansen i numerärt överläge och då kunde man öka på till 0-2. Adam Dahlström pricksköt in 0-3 från slottet och sedan rullade det bara på. Innan perioden var färdigspelad så ledde de vitklädda med 6-0.

Väserås inledde piggare i den andra akten och Brynäs började slarva men när Alexander Ljungkrantz tog in pucken på egen hand i offensiv zon kunde han öka på till 0-7. Efter det målet fick Brynäs ny energi och hade en betryggande ledning med 0-13 innan perioden var färdigspelad.

Tempot avtog i den tredje och det skulle dröja nästan tolv minuter innan Sebastian Swing ökade på till 0-14 i numerärt överläge. Två mål till skulle ramla in bakom Västeråsmålvakten och Rasmus Hemström kunde fastställa slutresultatet till 0-16. Olle Andersson motade 9 skott och höll nollan igen.

VIK Västerås HK - Brynäs I F0-16 (0-6, 0-7, 0-3)
Skott: 42-9 (2-18, 3-17, 4-23)
Utv: 60-4 (4-0, 27-4, 29-0)