U16: Ny storseger hemma mot BIK Karlskoga

Brynäs kammade hem den femte raka segern i U16 Elit Västra när man besegrade BIK Karlskoga med 10–3 på lördagseftermiddagen. Rasmus Hemström, Max Grundel och Simon Hedlund svarade för två mål vardera i segermatchen.

Brynäs kör på så att det ryker i U16 Elit Västra. På lördagseftermiddagen tog man emot BIK Karlskoga i seriens femte match och det började bra för hemmalaget. Inte ens fem minuter hade passerat innan Anton Casselstål, Rasmus Hemström, Hugo Sjölander och Max Grundel såg till att det var 4–0 på tavlan. Då tog BIK en timeout och strax därefter kunde man reducera för första gången i matchen.

Men Brynäs tuggade på som om ingenting hade hänt och även i mittenakten mäktade man med fyra mål, när Rasmus Hemström gjorde sitt andra samtidigt som Simon Hedlund, Emil Olsson och Oliver Åkelid gjorde sina första för matchen och det var 8–1 inför den tredje perioden.

Där gick tempot ner en aning men Brynäs fortsatte att hålla sig i målprotokollet. Simon Hedlund och Max Grundel såg även de till att bli tvåmålsskyttar och 10–1 var ett faktum sex minuter in i perioden. Efter det var det BIK som kom tillbaka en aning och genom Linus Callenvik reducerade man till både 10–2 och 10–3, men man kunde inte komma närmre än så mot Brynäs.

Brynäs leder nu serien framför Färjestad – som kommer till Gavlerinken på söndagen för toppmöte. 13.00 släpps pucken i B-hallen.

Brynäs IF – BIK Karlskoga 10–3 (4-1, 4–0, 2–2)
Skott: 54–17 (17–10, 22–3, 15–4)
Utv: 18–6 (2–0, 2–4, 14–2)