J20: Två poäng mot Skellefteå

J20 är tillbaka på segerspåret igen. Det satt långt inne men till slut tog man hem söndagens match mot Skellefteå. Det krävdes dock sudden death för att skilja lagen åt när Brynäs vann med 2–1. Segerskytt blev Tim Henriksson, som fick till en riktig projektil från sin backplats.

Efter lördagens nederlag mot Luleå var det ett taggat Brynäs som ville ta revansch mot Skellefteå på söndagsförmiddagen. Redan 11.00 släpptes pucken och till en början syntes det att det var en tidig match för alla inblandade. Både den första och andra perioden gick nämligen snabbt förbi utan mål, trots flera lägen i powerplay för bägge lagen, och de två målvakterna såg för det mesta omutbara ut mellan sina stolpar.

Men så till slut kom det. Det där målet som alla hade väntat på. Knappt sex minuter hade tickat iväg på klockan när nätmaskorna rasslade till, och det bakom gästernas målvakt Filip Eriksson, när Albin Kedbrant hittade Pontus Andersson med en fin passning som sedan gick rätt in i mål.

Men Brynäsglädjen fick inte vara särskilt länge. Trots att man hade chanser att göra 2–0 och så gott som stänga matchen så ville det sig inte, och istället kunde Skellefteå vända och kvittera till 1–1 halvvägs in i perioden. Därefter hackades matchen sönder av avblåsningar och, framförallt, utvisningar. Först ut var bortalaget, som gick lite för hårt en hemmaspelare och utvisades, för andra gången i matchen, för checking to the head.

Brynäs lyckades dock inte göra mål på den utvisningen och när tiden sedan tickade upp mot slutet av ordinarie tid så fick man försöka klara av att spela fem mot tre i ett boxplay som kunnat vara avgörande för matchen. Men detta klarade man av med bravur, när försvaret gjorde ett hästjobb, och sedan blev det dramatiska scener när Hesa Fredrik ljöd.

Lagkapten Adam Hirsch blev nämligen överkörd av en Skellefteåspelare och domarna fick diskutera en liten stund för att komma överens om vad man skulle göra. Till slut kom domen – matchstraff för kneeing och fem minuters powerplay för Brynäs. Detta utnyttjade också hemmalaget till fullo när övertidsperioden drog igång och efter tre minuter drog backen Tim Henriksson till med ett riktigt kanonskott och 2–1 samt två poäng var ett faktum i den sista av helgens matcher.

Brynäs IF – Skellefteå AIK 2–1 (0–0, 0–0, 1–1, 1–0)
Skott: 27–29 (5–12, 9–11, 11–5, 2–1)
Utv: 12–86 (4–12, 2–2, 6–72, 0–0)