J20: Revansch mot Västerås

J20 tog revansch direkt efter lördagens förlust mot Västerås. På bortaplan i ABB Arena Nord kunde Brynäs vinna med 4–1 efter två mål av Samuel Solem.

Under lördagens hemmamatch mot Västerås hade Brynäs svårt att överlista målvaktstalangen Jesper Wallstedt mellan gästernas stolpar. Då fick man bara in en enda puck, signerad Alexander Bjurström, och det var bortalaget som tog hand om de tre poängen den gången.

Men när det var returmöte i Västerås på söndagseftermiddagen var det ett annat Brynäs som stod på isen och när matchen hade blivit knappt sex minuter gammal så slog Samuel Solem till och gav de vitklädda ledningen med 0–1 - en ledning som man också höll perioden ut.

När den andra perioden sedan drog igång tog det inte lång tid innan det skulle smälla igen. På ett friläge kunde Solem snyggt göra sitt andra mål för matchen när han prickade in 0–2 på Wallstedt.

Brynäs drog sedan på sig tre utvisningar på kort tid och mot slutet av den andra perioden tvingades man också ta en timeout för att lugna ner sig lite. Men trots det så blev det ännu ett boxplay i uppstarten av den tredje perioden, och det kunde Västerås till slut utnyttja.

1–2 kom nämligen i det numerära överläget och det var även bud på mer. Västerås drog dock även de på sig en utvisning, för charging, och då såg Marcus Westfält till att det var 1–3 efter 8.04. När Västerås sedan plockade ut målvakten i båset i slutet av matchen kunde David Ojamäe punktera den med sitt 1–4-mål och Brynäs tog med sig tre poäng.

VIK Västerås HK – Brynäs IF 1–4 (0–1, 0–1, 1–2)
Skott: 21–31 (8–12, 5–7, 8–12)
Utv: 8–10 (2–4, 2–4, 4–2)