J20: Förlust mot Luleå

I säsongens andra match fick Brynäs se sig besegrade av sina gäster från norr. Luleå vände 2–0 till 2–3 och vann matchen efter två mål av 01:an Noel Gunler.

Alexander Bjurströms tidiga 1–0 räckte inte hela vägen när Luleå kunde vända och vinna mot Brynäs.

Efter den stabila segern mot Leksand i hemmapremiären var det åter dags för J20 att inta Gavlerinkens is, denna gång mot långväga gästerna Luleå. Och man fick en kanonstart. Redan i matchens första minut kunde Alexander Bjurström skrinna sig fram till ett kanonläge och 1–0 var ett faktum efter 33 sekunder.

Detta följde man sedan upp med ett par riktigt bra anfall, och när Brynäs fick matchens första powerplay passade Linus Udd-Hellgren på att styra in Adam Boqvists skott fram till 2–0. Där och då kändes det som att Brynäs hade kontroll på matchen och att man skulle ta hem poängen, men Luleå hade andra planer.

Halvvägs in i den första perioden reducerade nämligen gästerna till 2–1 när Luleås forwardstalang, tillika 01:a, Noel Gunler prickade nätmaskorna bakom Samuel Ersson och detta var just ställningen efter 20 spelade minuter. Luleå jobbade sedan hårt framåt och när Brynäs drog på sig en tidig utvisning i mittenakten kunde de vitklädda även kvittera till 2–2.

Det var alltså helt jämnt inför avslutningen, men där var det Luleå som var starkast. Noel Gunler passade på att sätta ännu en kasse i inledningen av den tredje perioden och då var det hastigt och lustigt 2–3 istället för det 2–0 som Brynäs haft i början.

Detta resultat stod sig sedan också matchtiden ut, trots att Brynäs pressade på och avlossade hela 18 skott mot målvakten Ludvig Christoffersson i bortakassen. Brynäs får en chans att ta sig tillbaka på vinnarspåret igen när Skellefteå kommer på besök på söndagsförmiddagen. 11.00 släpps pucken då i Gavlerinken.

Brynäs IF – Luleå HF 2–3 (2–1, 0–1, 0–1)
Skott: 37–25 (9–6, 10–11, 18–8)
Utv: 12–12 (4–2, 6–4, 2–6)