J18: Utvisningarna fällde Brynäs i Stockholm

J18 fick ingen revansch från tisdagens uddamålsförlust mot Djurgården. I torsdagens returmöte segrade återigen stockholmarna, och mycket berodde på de utvisningar som drabbade Brynäs, när slutresultatet skrevs till 5–1.

Efter en snöplig förlust med uddamålet i Gavlerinken var det ett Brynäs som ville ta revansch på Djurgården när lagen möttes på Hovet i Stockholm två dagar senare. Och man fick också en bra start på matchen. Efter knappa sex minuter stod backen Adam Bäckehag för en fin dragning innan han serverade U16-spelaren Alexander Ljungkrantz med en sylvass passning som sedan gick raka vägen in i målet för 0–1.

Men man fick inte leva med den glädjen särskilt länge, för när Brynäs åkte på två utvisningar på kort tid kunde hemmalaget skicka in kvitteringen i spel fem-mot-tre. Därefter tog också Djurgården över matchen totalt och bara någon minut från pausvilan mellan första och andra perioden tog de också ledningen med 2–1.

Hemmaspelande Djurgården fortsatte också med sina mål i den andra perioden. Där fick man in två stycken till på Adam Matsson i Brynäskassen och 4–1 stod det på tavlan inför den avslutande perioden. När Brynäs då fick spela powerplay trodde man nog att man skulle kunna forcera in en puck och vända på matchen, men icke.

Trots ett skott som såg ut att ta i innerribban och ut, men dömdes bort, lyckades de vitklädda inte överlista sina motståndare igen. Djurgården utökade istället till 5–1 i ännu ett powerplay och det blev även slutresultatet i torsdagens möte.

Djurgårdens IF – Brynäs IF 5–1 (2–1, 2–0, 1–0)
Skott: 28–24 (5–8, 12–11, 11–5)
Utv: 8–14 (2–8, 2–2, 4–4)