J18: Uddamålsförlust mot Djurgården

J18 föll med uddamålet hemma mot Djurgården i tisdagens träningsmatch. Det blev till slut 3–4 efter att Jesper Eriksson, Abbe Broberg och Gabriel Deutsch gjort målen för hemmalaget.

Tisdagskvällen bjöd på träningsmatch inför den stundande J18–säsongen och Brynäs tog då emot Djurgården på hemmaplan i Gavlerinken. Det var en match som inleddes i högt tempo, men där gästerna kopplade greppet nästan direkt. Det var också gästerna som satte matchens första mål, när det återstod drygt en minut av inledningen, och Brynäs fick jobba i uppförsbacke efter den första perioden.

Man kom dock tillbaka i mittenakten och Jesper Eriksson kvitterade då till 1–1 efter ett fint pass från Gabriel Deutsch. Men det skulle inte vara utjämnat länge. När Brynäs åkte på två utvisningar på kort tid kunde Djurgården också göra 1–2 på Albin Mörck i hemmakassen och det var nästan exakt samma utgångsläge när den tredje perioden drog igång.

Där hittade dock Brynäs energi och i en rasande fart kunde Abbe Broberg kvittera till 2–2 efter bara 28 sekunders spel. Därefter tog hemmalaget över en aning och strax efter att Djurgården blivit fulltaliga från sin utvisning kunde matchens assistkung Gabriel Deutsch också näta när han skickade in 3–2 på gästernas målvakt.

Men Djurgården var med i matchen och det tog bara någon minut innan Albin Mörck fick kapitulera fram till 3–3. Där trodde man nog att det skulle behövas förlängning i matchen, men gästerna hade andra planer. 13.52 stod klockan på när det blev 3–4 och matchen rann ur hemmalagets händer. Trots stark forcering mot målet så kunde man aldrig kvittera och det blev en ny förlust för Brynäs på försäsongen.

Brynäs IF – Djurgårdens IF 3–4

(0–1, 1–1, 2–2)