J18: En poäng mot Örebro

J18 fick med sig en poäng borta mot Örebro efter ett avgörande på straffar. Emil Lindgren och Abbe Broberg gjorde Brynäsmålen i 3–2-förlusten.

Brynäs fick en bra start i premiärmatchen borta mot Örebro på onsdagskvällen. Efter 15.43 kunde nämligen Emil Lindgren peta in passningen från Jesper Eriksson och 0–1 var ett faktum och det var även resultatet efter den första perioden.

Örebro kom sedan tillbaka in i matchen och när man hade spelat 15.14 av mittenakten kunde hemmalaget också kvittera till 1–1 på Johannes Persson. Matchen var sedan jämn fram tills början på den tredje perioden, då Örebro tog ledningen med 2–1.

Därefter satt Brynäs i utvisningsbåset ett par gånger och Örebro hade lika gärna kunnat avgöra matchen där. Men så skulle det inte bli. När klockan tickade upp mot 13 minuters spel kvitterade Abbe Broberg till 2–2 efter pass av Oskar Kvist och Viktor Persson.

Matchen gick sedan igenom en mållös övertidsperiod och fick avgöras på straffar. Där drog Örebro det längsta strået och tog hem extrapoängen.

Örebro HK – Brynäs IF 3–2 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 1–0)
Skott: 30–16 (8–4, 9–6, 9–3, 3–3, 1–0)
Utv: 12–14 (2–0, 8–6, 2–6, 0–2, 0–0)