J18: Derbyseger mot Valbo

J18 plockade hem en riktig storseger i derbyt mot Valbo. Brynäs hade tre tvåmålsskyttar i form av Oskar Kvist, Victor Söderström samt Oscar Birgersson och det var 13–1 på tavlan när det hela var över.

Det blev aldrig riktigt spännande för Brynäs i det heta derbyt mot Valbo i J18 Elit Västra. Med spelare som känner varandra bra sedan innan och dessutom har spelat mycket med varandra förväntade man sig nog en tät tillställning i Gavlerinken på söndagen, men så blev det alltså inte.

Brynäs inledde nämligen mycket starkt och efter den första perioden stod det 5–0 på tavlan och det var 20–3 i skott efter att Abbe Broberg, Arvid Pålebo, Adam Bäckehag, Oskar Kvist och Emil Lindgren nätat på Valbomålvakten Victor Kilefors-Petersson.

Man slog inte av på takten i den andra perioden heller. Där inledde Victor Söderström med att utöka till 6–0 efter 22 sekunder och inbytte Valbomålvakten Petter Åström fick ingen bra start. Brynäs fortsatte sedan på samma spår och Oskar Kvist gjorde sitt andra mål för matchen när det hade gått 4.28 av mittenakten. Sedan passade Victor Barrögård på att göra sitt första mål för säsongen och det var hela 8–0 på resultattavlan nästan halvvägs in i matchen.

Men sedan fick Valbo till slut en syl i vädret de också. Knappt två minuter efter Barrögårds mål kunde David Olsson skrinna sig fram och reducera till 8–1 på Albin Mörck i hemmakassen. Men närmare än så kom inte bortalaget i söndagens match. Gabriel Deutsch satte 9–1 innan den andra perioden var slut och det var klasskillnad mellan lagen i det skedet.

Tempot fortsatte sedan likadant i den tredje perioden och efter bara 52 sekunder skickade Victor Söderström in en puck som betydde tvåsiffrigt – 10–1 – i målprotokollet i numerärt överläge. Och där hade man kunnat tro att det skulle vara nog – men icke. Oscar Birgersson utökade till 11–1 två minuter senare och segern var helt klart i hamn för hemmalaget.

Därefter duggade utvisningarna tätt efter varandra och det resulterade i att Valbo fick spela fem-mot-tre i nästan fyra minuter. Men istället för en ny reducering så var det Brynäs som var bäst i det läget och Oscar Birgersson gjorde ännu ett mål i matchen när han skrinnade iväg och satte 12–1 i boxplayspelet. Spiken i kistan satte sedan Sebastian Miedema när det återstod 27 sekunder och Brynäs vann alltså till slut med 13–1.

Brynäs IF – Valbo HC 13–1 (5–0, 4–1, 4–0)
Skott: 55–20 (20–3, 16–6, 19–11)
Utv: 16–18 (2–2, 6–12, 8–4)