J18: Backarna sänkte serieledarna

Efter två tokjämna perioder mellan Brynäs och serieledande BIK Karlskoga var det till slut gästande Brynäs som stod som segrare efter 60 minuter. 2–2 blev till slut 2–5 i Nobelhallen efter att backarna utmärkt sig särskilt i Brynäs med hela tre mål från sina positioner.

Backen Victor Söderström inledde målskyttet borta mot BIK Karlskoga på torsdagskvällen.

Det blev ett tätt och spännande möte när Brynäs styrde bussen söderut för möte med serieledande BIK Karlskoga i Nobelhallen. Gästerna, som senast fick en rejäl urladdning i derbyt mot Valbo, inledde matchen fint och backen Victor Söderström gav också laget ledningen med 0–1 när man hade spelat strax över tio minuter. Men hemmalaget var på tårna och knappt två minuter senare kom kvitteringen från Albin Svensson.

Även den andra perioden var jämn och där var det hemmalaget som var hetast när man tog ledningen med 2–1 efter bara 1.45. Därefter fick bägge lagen chanser i powerplay, efter en tripping för BIK och en hakning för Brynäs, men istället för mål i fem-mot-fyra för något av lagen kom det istället i fyra-mot-fem. Detta när Oscar Birgersson spelade fram Jesper Eriksson som satte kvitteringen till 2–2.

Och det var egentligen där som Brynäs påbörjade sin vändning. Trots en hel del utvisningar i början av den tredje perioden så lyckades man reda ut boxplayspelet och istället för ett ledningsmål för hemmalaget kunde backen Viktor Persson ge de vitklädda ledningen med 2–3. Någonting som chockade BIK så pass mycket att man tog timeout bara någon minut senare och när 1.15 återstod av matchtiden plockade man också ut målvakten i båset för en extra utespelare.

Men både Brynäsförsvaret och Johannes Persson mellan stolparna jobbade på bra med en extra BIK-spelare på planen och istället för en kvittering kunde näste back, William Alftberg, passa på att näta och det var 2–4 med 1.10 kvar av ordinarie tid. För att strö extra salt i såren på BIK gjorde Emil Lindgren också 2–5 och Brynäs tog hem de tre poängen.

BIK Karlskoga – Brynäs IF 2–5 (1–1, 1–1, 0–3)
Skott: 32–22 (11–5, 11–9, 10–8)
Utv: 6–18 (0–4, 4–4, 2–10)