U16: Straffseger i toppmötet

Det krävdes en straffläggning för att skilja Brynäs och Färjestad åt i U16 Elit Västra. Där var Brynäs det starkaste laget och man tog hem två poäng i mötet efter slutresultatet 4–3.

Det var ett tungviktsmöte som väntade i Gavlerinkens B-hall på söndagseftermiddagen. Brynäs och Färjestad kampas om förstaplatsen i U16 Elit Västra och nu skulle lagen också få möta varandra i en spännande drabbning. Bägge lagen var också stärkta från segrar på lördagen och med det i bakhuvudet så blev det en avvaktande inledning på matchen.

Men så till slut kom matchens första mål, och detta när Färjestad hittade nätmaskorna bakom Olle Andersson i hemmakassen. Minuten senare åkte dock gästerna ut för en holding och då kunde Linus Åkerson hitta fram till Max Grundel, som fint kvitterade till 1–1.

Lagen följdes även åt i den andra perioden: när Brynäs gjorde sina ledningsmål var Färjestad snabbt där och kvitterade och det var lika på 3–3 hela vägen till slutsignalen. Och när inte ens en övertidsperiod kunde skilja lagen åt så fick man ta till straffar efter 65 minuters effektiv speltid.

Där var Brynäs vassast för dagen och när Anton Casselstål och Max Grundel satte sina straffar medan Färjestad endast satte en av tre så var det klart. Brynäs tog alltså hem poängen och skulle nu ha ledat serien om inte Färjestad haft en match mer spelad.

Brynäs IF – Färjestad BK 4–3 (1–1, 2–2, 0–0, 0–0, 1–0)
Skott: 30–34 (8–10, 7–12, 11–8, 3–4, 1–0)
Utv: 6–16 (4–14, 2–0, 0–2, 0–0, 0–0)