U16: Nilsson nollade Örebro

Brynäs fortsätter att gå obesegrade i U16 Elit Västra. På söndagseftermiddagen tog man till slut över serieledningen från Färjestad efter 5–0 hemma mot Örebro i Gavlerinkens B-hall.

U16 går fortsatt bra i sin serie och efter några spellediga dagar var det äntligen dags för match igen när mittenlaget Örebro kom på besök till B-hallen. Men trots att Brynäs är ett målfarlig lag så blev det inget av den varan i den första perioden trots en utvisning åt vardera lag, och det var istället mittenakten som blev intressantast i matchen.

Där fick hemmalaget en ny chans i powerplay ganska omgående, men istället för ett powerplaymål så kom matchens första istället när lagen var lika många på banan. Detta då Alexander Ljungkrantz hittade nätmaskorna efter en passning från Oliver Åkelid. Och efter att man spräckt målnollan så rullade det på för Brynäs i perioden.

Anton Casselstål utökade till 2–0 efter knappa 13 minuter, på pass av förste målskytten Ljungkrantz, och när sedan Sebastian Swing satte 3–0 inte ens två minuter senare så hade Brynäs ett bra grepp om matchbilden. Örebro fick inte så mycket att säga till om och Max Nilsson hade det aningen lugnt mellan sina stolpar i matchen.

Men hemmalaget var inte nöjda med bara 3–0 mot Örebroarna, så Julius Hollinder passade på att sätta 4–0 innan Örebro till slut tog en timeout för att snacka igenom sitt spel. Men bara en halvminut efter timeouten så kom 5–0 när Sebastian Swing blev tvåmålsskytt och med tio minuter kvar av ordinarie tid kändes segern definitivt i hamn för de svartklädda.

Det blev heller aldrig riktigt farligt i Brynäs målområde och Max Nilsson fick hålla nollan när han motade alla 17 skott han fick emot sig i segermatchen.

Brynäs IF – Örebro HK 5–0 (0–0, 3–0, 2–0)
Skott: 46–17 (19–4, 11–7, 16–6)
Utv: 6–8 (2–2, 2–6, 2–0)

1–0 (27.54) Alexander Ljungkrantz (Oliver Åkelid)
2–0 (32.57) Anton Casselstål (Alexander Ljungkrantz)
3–0 (34.40) Sebastian Swing (Simon Hedlund, William Eriksson)
4–0 (42.12) Julius Hollinder (Hugo Sjölander, Edwin Färnstrand)
5–0 (49.14) Sebastian Swing