U16: Bortaseger mot Mora

Brynäs fortsätter att vara obesegrade i U16 Elit Västra. På lördagen kom den sjätte raka segern när Mora besegrades med 4–3 efter två mål och ett assist från Alexander Ljungkrantz.

Brynäs har gått som tåget i sin U16-serie och inför matchen mot Mora hade man ett målsnitt på strax över elva mål per match – ett imponerande facit till och med på U16-nivå. Men i bortamatchen mot Mora blev det lite broms i målgörandet, då hemmalaget spelade mycket mer stabilt bakåt.

Dock så var det inte riktigt så det såg ut till en början. Brynäs lekte hockey i den första perioden och när Anton Casselstål, Max Grundel och Alexander Ljungkrantz sett till att det var 0–3 efter 7.43 så tvingades Mora till en timeout, där man också bytte målvakt.

Då såg spelet lite bättre ut för hemmalaget och Brynäs målgörande avtog. I den andra perioden var det sedan istället Mora som var mest på hugget och i både box- och powerplay kröp man närmare så att det till slut stod 2–3. Då samlade Brynäs dock sig igen och Ljungkrantz satte sitt andra mål för matchen när han gjorde sköna 2–4 med minuten kvar av mittenakten.

Det hände sedan inte så mycket i tredje, trots att bägge lagen satt i utvisningsbåset, men det skulle trots det bli spännande till slut. Med minuten kvar av ordinare tid reducerade Mora till 3–4, ännu en gång i boxplay, och det blev en aningen skakig sista minut för gästerna.

Men eftersom man hade ett powerplay att förlita sig på så kunde Brynäs lugna ner och hålla i pucken så att tiden tickade iväg och man vann sedermera matchen med just 4–3.

Mora IK – Brynäs IF 3–4 (0–3, 2–1, 1–0)
Skott: 23–41 (11–13, 6–13, 6–15)
Utv: 14–12 (4–4, 4–6, 6–2)