U16: Bortaseger mot dalmasarna

Brynäs U16 fortsätter sitt segertåg ikväll när man besegrade Leksand på bortaplan med 5-2. Alexander Ljungkrantz noterades för två mål.

Bortalaget inledde piggast och fick med sig ett numerärt överläge redan efter två och en halv minut när Leksand spelade med för många man på banan. Brynäs satte press men ställningen 0-0 stod sig nästan perioden ut innan Alexander Ljungkrantz gjorde två mål inom loppet av fyrtio sekunder innan pausvilan.

I mittenakten skulle Leksand vara nära en reducering med en stolpträff men nollan förblev intakt. Istället var det bortalaget som skulle hitta nätmaskorna igen. Emil Olsson ökade på till 3-0 innan Anton Casselstål gjorde det fjärde målet för de vitklädda efter att Leksand utvisats för en puck out.

Hemmalaget jobbade sig in i matchen mer och mer under den sista akten och efter halva spelade perioden hade de reducerat två gånger om och matchen fick helt plötsligt lite liv igen. Men med en sen utvisning på Leksand så kunde Gustav Zetterqvist sätta spiken i kistan med sitt 5-2-mål och därmed tog man sin åttonde raka seger.

Leksands IF - Brynäs IF 2-5 (0-2, 0-2, 2-1)
Skott: 17-40 (4-15, 4-13, 9-12)
Utv: 8-6 (2-0, 4-2, 2-4)

0-1 (18:47) Alexander Ljungkrantz (Anton Casselstål, Adam Dahlström)
0-2 (19:27) Alexander Ljungkrantz (Hugo Sjölander)
0-3 (22::54) Emil Olsson (Calle Westerlund, Simon Hedlund)
0-4 (32:08) Anton Casselstål (Adam Dahlström) PP1
1-4 (54:44) Isak Rosén (Edwin Nielsen, John Blank)