J20: Tre nya poäng mot MODO

Efter en intensiv avslutning vann J20 till slut matchen mot MODO med 3–2, efter bland annat mycket stabilt spel från Samuel Ersson i kassen, och inkasserade därmed tre nya poäng i SuperElit Norra.

Inför hemmamatchen mot MODO på fredagskvällen hade lagen en seger vardera i bagaget i SuperElit Norra och det blev därför en maktkamp på Gavlerinkens is. Brynäs inledde dock vassast, precis som i den första matchen lagen emellan, och när gästerna drog på sig matchens första utvisning i slutet av den första perioden tog det endast åtta sekunder för Brynäs att näta.

Detta gjorde man då Tim Henriksson skickade in en bomb från backplats och man fick rejäl utdelning i sitt första powerplay. Även det andra i matchen blev lyckosamt för hemmalaget och det var då dags för näste back att hitta nätet. Axel Nordlinder kunde nämigen styra in 2–0 efter ett skott av Adam Boqvist och Brynäs var då 100%-iga i sitt powerplay i matchen.

Endast 40 sekunder senare kom laget farande ännu en gång och efter en fin crosspassning från David Ojamäe kunde Pontus Andersson sätta 3–0 på gästernas målvkat Simon Rönning. Men MODO gav inte upp, trots underläget, och när man också fick en chans i powerplay så kom reduceringen till 3–1 genom Anton Karlström.

Bortatränarna manade därmed på för att få in ännu ett mål innan fem minuter hade passerat av den tredje perioden och man skulle få exakt som man ville. 21 sekunder hann det dock bara gå innan Mattias Norlinder satte 3–2 på Samuel Ersson och det blev aningen skakigt i hemmalaget, som just tappade en ledning mot MODO i Örnsköldsvik förra helgen.

Men när gästerna pressade på framåt stod Ersson stabilt mellan stolparna och inte ens en extraspelare i vitt kunde få hål på burväktaren fler gånger. Resultatet höll sig matchtiden ut och Brynäs tog hem tre nya poäng i serien.

Brynäs IF – MODO Hockey 3–2 (1–0, 2–1, 0–1)
Skott: 24–37 (8–17, 8–9, 8–11)
Utv: 4–6 (0–2, 4–2, 0–2)