J20: Revansch efter hattrick av Hirsch

J20 passade på att ta revansch mot MODO när lagen möttes för andra gången på lika många dagar. Efter bland annat ett hattrick av lagkapten Adam Hirsch kunde man hålla ifrån och ta tre starka poäng när söndagens match slutade 4–5.

Efter nederlaget då MODO vände 0–2 till 4–2 på lördagen var det ett taggat Brynäs som ville ta revansch på söndagen, och man inledde även denna match med bravur. Den första perioden hade man egentligen helt i sin famn och det var backen Isac Sjöman som skickade in matchens första kasse efter 9.15. Därefter fick Brynäs en straff med sig och den kunde Oliver Nordberg kyligt ta hand om och 0–2 var då ett faktum.

Man ökade även på tempot och efter Adam Hirschs 0–3 tvingades MODO till en timeout. Men istället för en reducering så störtade lagkapten Hirsch fram ännu en gång och gjorde sitt andra mål för matchen när han satte 0–4 med minuten kvar av den första perioden.

Men efter det kändes det som att gästerna trodde att det skulle gå lika lätt resten av matchen och man tappade tempot en aning. MODO kröp därmed närmare och närmare och nio minuter in på den tredje perioden blev det riktigt skakigt när de rödklädda gjorde 3–4 på Samuel Ersson. Brynäs lyckades dock behålla lugnet och Adam Hirsch passade även på att bli hattrickskytt när han satte 3–5 på pass av Victor Söderström och Oliver Nordberg – med sex minuter kvar.

Och där trodde man nog att det var över, men icke sa MODO. När Brynäs utvisades för en tripping kom 4–5 i sex-mot-fyra och det var 50 nervösa sekunder som återstod av ordinarie matchtid för gästande Brynäs. Dock så lyckades man hålla sina motståndare på utsidan och när slutsignalen ljöd hade man tre sköna poäng och en revasch i bagaget.

Modo Hockey – Brynäs IF 4–5 (0–4, 1–0, 3–1)
Skott: 35–23 (11–11, 10–6, 14–6)
Utv: 10–10 (2–0, 8–6, 0–4)

0–1 (9:15) Isac Sjöman (Gabriel Deutsch)
0–2 (15:11) Oliver Nordberg STR
0–3 (15:31) Adam Hirsch (Oliver Nordberg, Marcus Westfält)
0–4 (18:57) Adam Hirsch (Tim Henriksson, Oliver Nordberg)
1–4 (27:49) Oscar Pettersson (Maximilian Popovic, Markus Hermanstad) PP1
2–4 (48:40) Alexander Popovic (Markus Hermanstad)
3–4 (49:07) Mattias Norlinder (Oscar Frestadius, Oscar Pettersson)