J20: Förlust mot jumbon

På lördagseftermiddagen gästades Brynäs av seriejumbon Timrå IK. En match som kom att avgöras i slutsekunderna då gästerna satte 4-2 i öppen kasse.

De vitklädda inledde matchen med pigga ben och kunde spräcka nollan redan efter cirka en och en halv minuts spel. Brynäs fick en tuff start då Timrå ökade på sin ledning till 2-0 efter halva perioden men en redcuering skulle komma innan klockan ljöd. Adam Boqvist stod helt fri i slottet och blev serverad av Oliver Nordberg och kunde lägga in en snygg backhand till 1-2.

Men mittenakten hann inte ens bli en minut gammal innan bortalget ökade på sin ledning på friläge genom Anton Björkman. Brynäs fick spendera ett par minuter i utvisninsbåset men kunde spela ett bra försvarsspel och ställningen 1-3 stod sig tills kapten Adam Hirsch, också han på friläge, kunde reducera till 2-3. Det var ett resultat som stod sig nästan hela den sista perioden. Brynäs kämpade för en kvittering men när man plockade Johannes Persson i målet så kunde Timrå sätta spiken i kistan med bara 16 sekunder kvar av matchen. Resultatet skrevs till 2-4 och man kom att gå tomhänta ur denna batalj.

Brynäs IF - Timrå IK 2-4 (1-2, 1-1, 1-0)
Skott: 22-31 (11-9, 5-13, 6-9)
Utv: 35-31 (0-4, 4-0, 31-27)