J18: Seger i Leksand

Trots en knackig start kunde J18 vända och vinna på bortaplan mot Leksand under torsdagskvällen. 2–4 blev slutresultatet efter en stark andraperiod från gästerna.

Max Miller inledde målskyttet för Brynäs i den andra perioden.

Torsdagens bortamatch mot tabelltian Leksand fick en chockartad start för J18, som vunnit sju raka matcher inför mötet. Leksand inledde nämligen med att göra mål i sitt första byte, efter bara elva sekunder, och när den första perioden sedan resulterade i två utvisningar för bortalaget kändes det tufft ett tag för de vitklädda.

Men Brynäs kom igång och såg ut som sitt vanliga jag igen i den andra perioden. Max Miller inledde med att kvittera till 1–1 på pass av Sebastian Sundlöv och när halva matchen sedan var spelad så kunde Abbe Broberg ge Brynäs ledningen med 2–1 strax efter att hemmalaget klarat av en utvisning.

Ett par minuter senare utökade Rasmus Hjalmarsson till 3–1 och det kändes som att matchen var helt i Brynäs händer i det läget. Leksands David Knuts gjorde dock sitt andra mål för matchen när han reducerade till 2–3 bara 30 sekunder senare och det var aningen ovisst inför den avslutande perioden.

Där turades lagen om att sitta i utvisningsbåset, men inte heller då fick man någon utdelning i powerplay, och istället skulle nästa mål komma i spel fem-mot-fem. Detta då Oskar Kvist satte 4–2 efter en fin räd i den offensiva zonen, och trots att Leksand plockade målvakten så kunde Brynäs hålla ifrån och man tog hem tre nya poäng i J18 Elit Västra.

Leksands IF – Brynäs IF 2–4 (1–0, 1–3, 0–1)
Skott: 33–26 (12–6, 9–10, 12–10)
Utv: 8–6 (0–4, 2–0, 6–2)

1–0 (0.11) David Knuts (Dennis Finn-Olsson, William Danielsen)
1–1 (21.41) Max Miller (Sebastian Sundlöv)
1–2 (30.40) Abbe Broberg (Arvid Pålebo)
1–3 (33.45) Rasmus Hjalmarsson (Anton Åhrlin)
2–3 (34.15) David Knuts (William Danielsen, Filip Johansson)
2–4 (50.50) Oskar Kvist (Viktor Persson)