J18: Nionde raka segern

Det blev en tätare match än förväntat när J18 tog emot Grums hemma i Gavlerinken. Brynäs vann dock till slut med 4–1 efter att ha vunnit skotten med hela 46–14.

Med två spellediga dagar i benen efter torsdagens derbyseger mot Leksand var det ett taggat Brynäs som tog emot Grums hemma i Gavlerinken på söndagseftermiddagen. Matchen började också i ett högt tempo och det tvingade Grums till en timeout redan 11.40 in i den första perioden. Men trots timeouten och att gästerna även fick ett powerplayläge när Brynäs åkte ut för goaltender interference så var det ändå hemmalaget som var hetast.

I boxplay kunde nämligen Oskar Kvist sätta ledningsmålet för Brynäs efter att ha blivit framspelad av Abbe Broberg och Marcus Uusitalo och man avrundade därmed inledningsperioden på bästa tänkbara sätt. Men när mittenakten hade tickat iväg upp mot sju och en halv minut så kunde gästerna kvittera till 1–1 på Albin Mörck och Brynäs fick jobba hårdare i offensiven.

Det hann dock inte gå allt för lång tid innan Max Miller återgav Brynäs ledningen och därefter släppte man aldrig taget om den igen. Oliver Lööf och Sebastian Sundlöv satte nämligen var sin puck i den tredje perioden och hemmalaget stod sedan segrande med 4–1 när slutsignalen ljöd.

Brynäs har nu nio raka segrar i J18 Elit Västra och man håller hårt om andraplatsen bakom Färjestad, som dock har två matcher mer spelade.

Brynäs IF – Grums 4–1 (1–0, 1–1, 2–0)
Skott: 46–14 (18–6, 15–5, 13–3)
Utv: 6–6 (2–2, 4–4, 0–0)