U16: Uddamålsförlust hemma mot Mora

Precis som J20 hade U16 det svårt i lördagsmatchen. Hemma mot Mora föll man med uddamålet, 4–5, trots att man vann skottstatistiken med hela 39–21.

Adam Dahlström gjorde ett av målen när U16 föll med uddamålet

Alla tre juniorlag spelade matcher på lördagen och först ut i Gavlerinken var U16, som tog emot tredjeplacerade Mora. Men man fick aldrig riktigt något flyt i spelet och det blev inte bättre av att gästerna tog ledningen när man bara hade spelat fyra och en halv minut av matchen. Brynäs kvitterade visserligen via Max Grundel i uppstarten av den andra perioden, men det målet fick man endast vara glada för i sex sekunder. Sedan tog nämligen Mora tillbaka ledningen och hemmalaget fick jaga ännu en gång.

Bortalaget gick sedan ifrån till 1–3 och då bestämde sig Brynästränarna för att ta en timeout, endast 3.22 in i mittenakten. Men det hjälpte inte alls, för Mora kunde utöka till 1–4 bara några minuter senare och det var tungt i hemmabåset. När Emil Olsson och Adam Dahlström såg till att det var 3–4 inför den tredje perioden såg det ljusare ut för Brynäs, och när Mora dessutom drog på sig en utvisning så hade man verkligen chansen.

Men istället för en kvittering till 4–4 så kunde Moras Anton Jones skrinna iväg och sätta 3–5 i boxplayspelet efter 6.59 och det blev ännu tyngre för hemmalaget. Alexander Ljungkrantz gav Brynäs nytt hopp om poäng när han gjorde 4–5 med cirka sju minuter kvar, men de svartklädda lyckades aldrig kvittera på gästernas målvakt och Mora fick med sig de tre poängen.

Brynäs IF – Mora IK 4–5 (0–1, 3–3, 1–1)
Skott: 39–21 (17–6, 12–11, 10–4)
Utv: 4–6 (0–0, 2–4, 2–2)