U16: Skön vändning mot Färjestad

U16 vände och vann fredagens bortamatch mot Färjestad efter att ha hamnat i ett 3–1 underläge i den första perioden. Stor segerfigur var Alexander Ljungkrantz som gjorde fyra av målen när det till slut blev 3–7 i Löfbergs Arena.

Efter TV-pucksäventyret förra veckan var det nu åter dags för Brynäs att återgå till det normala med match i U16 Elit och man började med vad som på förhand var en tuff bortamatch mot Färjestad i Löfbergs Arena. Gästerna fick dock en kanonstart på matchen och det hann bara gå 21 sekunder innan Alexander Ljungkrantz presenterade sig för värmlänningarna.

Men efter det inledande målet så tog hemmalaget över allt mer, mycket på grund av att Brynäs satt i utvisningsbåset hela tio minuter i den första perioden, och i sitt powerplayspel drog Färjestad ifrån till 3–1 när man spelat halva den första perioden.

Brynäs var inte helt nöjda med det, dock, och Alexander Ljungkrantz tog tillfället i akt att bli hattrickskytt när han gjorde både 3–2 och 3–3 under loppet av fem minuters speltid. Efter det tog Brynäs hand om matchen och genom Simon Hedlund och Adam Dahlström stod det 3–5 på jumbotronen inför den tredje perioden.

Där fick Färjestad heller ingenting att säga till om och Ljungkrantz passade på att göra även ett fjärde mål innan Max Grundel fastställde slutresultatet 3–7 i ett fem-mot-tre-spel.

I dag möter U16 Karlskoga i Nobelhallen och siktar där på tre nya poäng.

Färjestad BK – Brynäs IF 3–7 (3–2, 0–3, 0–2)
Skott: 33–37 (13–7, 14–14, 6–16)
Utv: 16–14 (8–10, 2–2, 6–2)