U16: Sex av sex poäng i helgen

Det höll på att bli tight i lördagens bortamatch mot BIK Karlskoga för U16, men man tog sig i kragen och tog till slut hem matchen med 5–2 efter en skön andra halva av den tredje perioden.

U16:s bortaturné för helgen är nu över och den övertygande segern mot Färjestad på fredagen följdes upp med möte med BIK Karlskoga på lördagen. Brynäs fick en bra start även i den matchen och tio minuter in på den första perioden kunde Melvin Yng göra 0–1 på pass av Alexander Ljungkrantz och Adam Dahlström. Simon Hedlund utökade sedan till 0–2 och Brynäs kopplade grepp om matchen.

När Alexander Ljungkrantz sedan satte 0–3 i slutet av den andra perioden kändes det som att Brynäs skulle ta hem de tre poängen, men när man sedan drog på sig utvisning efter utvisning i den tredje perioden så blev det skakigt. BIK Karlskoga reducerade både till 1–3 och 2–3 i numerärt överläge och kröp allt närmare en kvittering. Men Linus Åkerson såg till att det inte blev så när han gjorde förlösande 2–4 bara minuten efter BIK:s senaste reducering.

När sedan Hampus Engman avlsutade med 2–5 så blev det för mycket för hemmalaget, och Brynäs tog sex av sex poäng på sin bortaturné.

BIK Karlskoga – Brynäs IF 2–5 (0–2, 0–1, 2–2)
Skott: 19–47 (1–16, 6–23, 12–8)
Utv: 6–31 (4–0, 0–25, 2–6)

0–1 (10:53) Melvin Yng (Alexander Ljungkrantz, Adam Dahlström)
0–2 (14:20) Simon Hedlund (Erik Ängblom)
0–3 (39:33) Alexander Ljungkrantz (Oliver Åkelid, Adam Dahlström)
1–3 (43:56) Martin Schreiber (Liam Hjortsberg, Joel Kiirkki) PP1
2–3 (47:05) Martin Schreiber
2–4 (48:37) Linus Åkerson (Simon Hedlund, William Eriksson)
2–5 (50:51) Hampus Engman (Oliver Åkelid)