TV-pucken: Utslagna efter förlust i kvartsfinalen

Efter en förlust och två vinster i gruppspelet kvalificerade man sig vidare till kvartsfinal. Där blev Östergötland en för svår nöt att knäcka och man förlorade matchen med 3-1.

I inledningen av öppningsperioden skulle vi få se ett fint målvaktsspel från båda lagen. Gästrikland hade en bra chans att ta ledningen när man var tre spelare ensam framför Ludvig Eriksson i Östgötakassen men han stod för ännu en säker räddning. Det var de vitklädda som skulle spräcka nollan och ta ledningen i den här kvartsfinalen. På en styrning skickade man in 0-1 bakom Max Nilsson. Men en kvittering skulle komma genom Adam Dahlström, också det genom en styrning. Gästrikland kom med hög fart in i offensiv zon och Alexander Ljungkrantz skjuter mot mål där Adam Dahlström sätter dit klubban och ställningen var 1-1. Men Gästrikland skulle återigen släppa in ett mål i numerärt undeläge, en spelform som inte alls fungeerat bra under turneringen. Östergötland gick till paus som det ledandet laget efter tjugo minuter.

Det var ett lågt tempo som inledde den sista perioden från båda lagen. Östergötland fick återigen chansen att utöka sin ledning i spel fem mot fyra men där var det ett bättre försvarsspel från Gästriklands sida denna gång. Utökningen skulle istället komma efter cirka sex minuter in i perioden då Filip Wiberg gör 3-1 på friläge. Gästrikland plockar målvakten när man får en utvisning med sig och spelar sex mot fyra i slutminuterna men får inte in pucken och därmed tar turneringen slut för Gävleborna.

Gästrikland - Östergötland 1-3 (1-2, 0-1)
Skott: 18-23 (9-11, 9-12)
Utv: 4-8 (4-2, 2-6)