TV-pucken: Kvartsfinalklara efter seger mot Göteborg

Gästrikland avancerade sig vidare till kvartsfinalspel efter vinst med 4-3 mot Göteborg på torsdagskvällen. Max Grundel noterades för två mål även i denna match och får väl ses som en stor segerorganisatör idag.

Målchanserna varierade redan i inledningen av den första perioden men det var Göteborg som skulle spräcka nollan först efter bara en minut. Ett hårt skott från Max Nilssons vänstra sida hittade nätmaskorna, målet kom i numerärt underläge. Gästrikland skulle rada upp chanser till en kvittering men det var inte förrän man återigen satt i utvisnihngsbåset som Anton Casseltål och Alexander Ljungkrantz tog fart från egen zon och kunde överlista Axel Langenskiöld i Göteborgsmålet och ställningen var 1-1. Efter att Göteborg dragit på sig en holdning kunde förra matchens tvåmålsskytt, Max Grundel, ge Gästrikland ledningen med 2-1 med ett hårt skott innanför blålinjen. Men det var inte det sista som skulle hända den här perioden. En kvittering skulle komma från de blåklädda när man gör ett exakt likadant mål som det första och ställningen var 2-2 efter tjugo spelade minuter.

Det skulle bli ett ställningskrig även i den andra och sista perioden. Gästrikland inledde målskyttet genom kapten Edwin Färnstrand när han avlossade ett hårt skott från blå i numerärt överläge. Efter det väntade en lång sekvens med spel fyra mot fem för de rödklädda. Man åkte på en 5+20 för boarding och Göteborg hade chansen att jobba till sig en kvittering. Man klarade av nästan hela femminutaren innan Daniel Torgersson satte 3-3 bakom Max Nilsson genom att få så fri i slottet. Det skulle bli spännande in i det sista. Båda lagen var tvunga till att vinna denna match för att ta sig vidare till kvartsfinalspel imorgon. Med cirka två minuter kvar blev Max Grundel frispelad och kunde sätta den avgörande pucken till 4-3. Gätrikland åkte ut för en puck out med bara 38 sekunder kvar av matchen. Göteborgarna tog därmed en timeout för att ånga på sina spelare men Gästrikland höll tätt och det blev ett stort kramkalas nere hos Max Nilsson efter att man vunnit matchen med 4-3 och avancerat till kvartsfinal.
Kvartsfinalmotståndare blir Östergötland och den matchen startar klockan 12.45.

Göteborg - Gästrikland 3-4 (2-2, 1-2)
Skott: 20-20 (9-12, 11-8)
Utv: 6-35 (4-6, 2-29)