TV-pucken: Förlust mot Västerbotten

På onsdagskvällen inleddes TV-pucken för Gästrikland i Åby Ishall. Västerbotten skulle visa sig vara en för stor motståndare och man föll med knappa 2-1.

Det skulle inte gå många minuter i den inledande perioden innan Gästrikland fick besöka utvisningsbåset för första gången. De klarade ut det numerära underläget utan större problem. När det sedan var Gästriklands tur att spela fem mot fyra så slarvar man i försvaret och Västerbotten kan komma på ett friläge men Max Nilsson i kassen spelar säkert och kan rädda den pucken. Kort därefter åker Gästrikland ut för att ha spelat med för många man på banan. De vitklädda tar vara på chansen och kan peta in ledningsmålet bakom Nilsson och det står 0-1 på tavlan. Gästriklands farligaste målchans kommer med några minuter kvar av perioden då man kommer på kontring men blir upphakad precis innan avslut och får yterliggare en utvisning med sig som tyvärr inte ger någon utdelning. Det är ett svajigt spel som vänder fram och tillbaka innan tjugo minuter är spelade.

Gästrikland inledde den andra och sista perioden med ett powerplay där man inte fick någon utdelning. Efter cirka fem spelade minuter fick Västerbotten en chans att öka på sin ledning med Max Nilsson var fortsatt stabil i målet. De rödklädda pressades tillbaka rejält i mitten av perioden och Västerbotten fick till slut in pucken och ökade på sin ledning till 2-0. Gästrikland skulle dock jobba sig tillbaka in i matchen och Alexander Ljungkrantz fick äntligen hål på Lucas Olander när han gjorde 2-1 efter 10.21. Trots att man tog en timeout och hade en del chanser i slutet så kunde man inte forcera in en kvittering. Slutresultatet skrevs alltså till 2-1. Ny match väntar imorgon redan klockan 10.00 då man ställs mot Västmanland.

Gästrikland - Västerbotten 1-2 (0-1, 1-1)
Skott: 11-24 (5-13, 6-11)
Utv: 8-6 (6-6, 2-0)