J20: Tennissiffror hemma mot Mora

Brynäs tog en övertygande seger hemma mot Mora på onsdagskvällen. Det blev till slut tennissiffrorna 6–2 efter två mål av Samuel Solem och en total skottstatistik på 32–16.

J20 har gått bra de senaste omgångarna och inför matchen mot Mora i Gavlerinken Arena hade laget dessutom greppet om serieledningen före Djurgården, då endast ett mål skiljde lagen åt. Men matchen mot bottenlaget Mora fick inte någon bra start, då bortalaget kunde ta ledningen redan efter tre och en halv minut.

Men när halva den första perioden hade spelats så tog sig Brynäs i kragen och genom Abbe Broberg och Max Lundén hade man istället vänt så det stod 2–1 på tavlan inför mittenakten. Efter att man sedan spelat lite skakigt i inledningen av den andra perioden så tog hemmalaget en timeout för att reda ut spelet. Denna fick också resultat bara några minuter senare när Samuel Solem gjorde 3–1 på pass av Oscar Birgersson och Pontus Edman.

Mora kröp förvisso närmare när man reducerade till 3–2, men mer spännande än så skulle det inte bli denna afton. Adam Boqvist utökade till 4–2 i powerplay knappt två minuter efter reduceringen och när den tredje perioden sedan drog igång så var det Brynäs som styrde spelet.

Samuel Solem passade på att bli tvåmålsskytt när han gjorde 5–2 efter tre minuter och där och då kändes matchen avgjord. Hemmalaget var dock inte klara och Samuel Asklöf fastställde slutresultatet till 6–2 med elva minuter kvar av matchen.

Brynäs behåller därmed sin förstaplats i serien när man inkassar sin tredje raka seger i SuperElit Norra.

Brynäs IF – Mora IK 6–2 (2–1, 2–1, 2–0)
Skott: 32–16 (11–5, 12–6, 9–5)
Utv: 10–10 (0–2, 2–4, 8–4)